Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

TFT-scherm en gebruikerservaringen met spellen

Anoniem
THe FLy ZoNe
18 antwoorden
 • In deze rubriek kom ik nogal wat verschillende meningen tegen over een TFT-scherm en spellen. Mijn kinderen spelen spellen (Wolfenstein 3D/Medal of honour/Unreal tournament etc. etc) en ik wil ervaringen weten van spelers die deze of vergelijkbare spellen gespeeld hebben op hun TFT-scherm. Dus geen tijdschriften en boekenwijsheden maar eigen gebruikerservaringen. Mijn uitgangspunt is de aanschaf van een TFT-scherm en geen monitor meer. Aan welke eisen moet het TFT-scherm en de videokaart voldoen of nog zeer goed te kunnen spelen?

  Bedankt alvast.
 • Liefste een digitale tft en een response tijd van maximaal 25sec.
  Ben zeer tevreden over mijn Samsung 152T en zou nooit meer een CRT willen. Is dan ook wel een duurder scherm, maar ik heb er toendertijd een aantal bekeken en afgewogen, dit vond ik de beste. Inmiddels is er al weer aardig wat veranderd en meningen zijn vaak verdeeld. Op tweakers loopt er ook een draadje over en daar zijn de meningen ook vaak verdeeld. Bij aankoop TFT scherm moet je ook goed testen zodat je later niet voor teleurstellingen komt te staan.
 • [quote:d724c63cdb="diniz"]Liefste een digitale tft en een response tijd van maximaal [b:d724c63cdb]25sec[/b:d724c63cdb].[/quote:d724c63cdb]

  Maak er maar 25 [b:d724c63cdb]ms[/b:d724c63cdb] van… :wink:

  Anders is het beeld zo schokkerig hè?? :D
 • mijn vader heeft een tft scherm gekocht eergister de goedkoopste die te vinden was en hij werkt perfect!
  bij spellen ziet naar mijn idee het beeld er normaal uit (getest met GTA VC,3Dmark2001) alleen er zit links onderin een licht vlekkie :-?
 • Ik heb een Iiyama AX3818UTC, die doet 't prima met mijn 3D spellen. Alleen het geluid van de ingebouwde speakertjes is ruk, maar die ga je waarschijnlijk toch niet gebruiken…
  Het leuke van dit beeldscherm is dat er een DVI ingang op zit. Werkt goed samen met de DVI uitgang van m'n GeForce 4. Hoef je niet meer bij te stellen en zo.
  Ik speel alle spellen op 1024x768, 32bit en 60Hz.

  Groet,

  Rene
 • mijn pa heeft een ctx tft van alweer 2 jaartjes oud, ik kan daar probleemloos UT op spelen. Ook heb ik een laptop met tft en ook daar kan ik zonder problemen UT mee spelen. Als je er maar voor zorgt dat je de games draait in de native resolutie van de TFT, is er weinig aan de hand.
 • [quote:a0630c795e="Frommel"]Ik heb een Iiyama AX3818UTC, die doet 't prima met mijn 3D spellen. Alleen het geluid van de ingebouwde speakertjes is ruk, maar die ga je waarschijnlijk toch niet gebruiken…
  Het leuke van dit beeldscherm is dat er een DVI ingang op zit. Werkt goed samen met de DVI uitgang van m'n GeForce 4. Hoef je niet meer bij te stellen en zo.
  Ik speel alle spellen op 1024x768, 32bit en 60Hz.

  Groet,

  Rene[/quote:a0630c795e]

  Waarom op 60Hz? Dat ziet er toch niet uit…
 • op een tft is 60 hz genoeg, een tft zit nou eenmaal anders in elkaar dan een crt.
 • [quote:1074d3b940="jackdegek"]op een tft is 60 hz genoeg, een tft zit nou eenmaal anders in elkaar dan een crt.[/quote:1074d3b940]

  Dat is dus absoluut niet waar. Een tft moet minimaal op 72Hz draaien. Anders is het beeld echt onscherp.
 • Zucht …. Slaat nergens op. Wat voor meuk-scherm heb jij dat het bij jou zo werkt?
 • 60Hz. is genoeg voor een TFT.
  Sterker nog, bij 75Hz. of hoger slaat 'ie op tilt.
  Vergelijk dat maar is met een CRT die er pas lekker uitziet vanaf 85Hz. :-?

  Rene
 • [quote:43cdb09701="BrigitteW"]Zucht …. Slaat nergens op. Wat voor meuk-scherm heb jij dat het bij jou zo werkt?[/quote:43cdb09701]

  Heb je het nu tegen mij?

  De refresh-rate die is de up-time en down-time van de pixels: hoe lang doet zo'n pixel erover om van kleur te veranderen.

  En als je een andere theorie hebt hoop ik dat je die dan ff toelicht.
 • nee dat is de respons time
 • Even teurg naar het onderwerp van gebruikers ervaringen:

  Ik heb een Sony 18" tft op een 9600pro draaien en hiermee speel ik alle mogelijke 3d en 2d spellen naar volle tevredenheid.
  Ik weet niet uit m'n hoofd wat de refresh tijd is, maar ik heb geen last van wazigheden en zgn. gost effecten.

  Voor mij de ideale combinatie…
 • 60Hz is idd volgens mij genoeg voor een tft scherm, staat hij bij me vader ook op en is allemaal scherp en is niet schokkend ofzo

  wat ik wel altijd jammer vind bij een tft, dat er soms pixels kapot zijn, zelf kan ik daar echt niet tegen en iriteer ik me daar echt aan
 • [quote:6e55b09bd6="diniz"]Heb je het nu tegen mij?

  De refresh-rate die is de up-time en down-time van de pixels: hoe lang doet zo'n pixel erover om van kleur te veranderen.

  En als je een andere theorie hebt hoop ik dat je die dan ff toelicht.[/quote:6e55b09bd6]

  Inderdaad, was aan jou gericht. Jij hebt het inderdaad over de responsetime en die moet zo laag mogelijk zijn, al is het "response-verloop" belangrijker dan een hele lage responsetijd.
 • Ik wil dus ook binnenkort een heel nieuw systeem aanschaffen. Maar dan ook het nieuwste van het nieuwste qua gaming preformance. Misschien wil ik er ook een 17 inch TFT bij. Nu zal een game als UT 2003 waarschijnlijk een hele hoge fps hebben met zo'n systeem. Als ik een tft scherm koop wil ik dus ook dat die optimale preformance te zien is en ik wil zeker geen scherm waarbij na 4 maanden al pixels dood zijn.

  Wat advizeren jullie mij.

  (of is het beter om het bij m'n ilyama visionmaster 1402 crt te houden)
 • Ik heb in twee uurtjes op deze site rondneuzen meer geleerd dan in een weekend elders op internet kijken. Ze hebben ook een subforum over games. Wel in het Duits.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.