Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Kleur instellen TFT scherm

Anoniem
Jursch
4 antwoorden
  • Ik heb indertijd bij de Aldi een 17" Medion MD6155AN TFT scherm gekocht. Ik krijg de kleuren niet mooi afgesteld. Als ik het scherm automatisch laat instellen, dan wordt rood, groen en blauw 95% maximaal opengedraaid en staat het contrast zo sterk dat gezichten op DVDs aan de lichte kant wit zijn en aan de donkere kant bijna zwart. Bovendien is het beeld dan nog te donker. Ziet er niet uit. Ik weet niet hoe ik de kleuren moet mixen tot het goed is. Deugt mijn scherm niet? Zijn er testbeelden met een procedure om de 3 kleuren, contrast en helderheid systematisch goed in te stellen? Nu blijft het spelen/pielen.
  • Heb je de drivers wel geinstalleerd? Misschien zit er een mooi menu in zodat je het daarin kan afstellen.
  • De manual zegt dat het een Plug & Play monitor is en rept niet over drivers. Er zat ook geen CDROM bij. Echter op de site van Medion kan ik voor deze monitor wel drie files downloaden met de extensies .cat (beveiligingscatalogus), .ICM (ICC-profiel) en .INF (set-up gegevens). Geen idee echter wat dat zijn en wat ik er mee moet doen.
  • download ze en wijzig dan de monitor. Bij de vraag driver zoeken kies je voor diskette. Dan ga je waar de gedownde files staan en dan kan je het eea beter afregelen. In je control panel bij een vd tabbladen kan je een kleurprofiel opgeven (de icm file).
    Misschien dat het er dan beter uitziet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.