Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

TV aansluiten op laptop met enkel een VGA poort!

Anoniem
J. de Boer
11 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik wil graag een TV aansluiten op mijn laptop. Maar ik heb geen S-Video Out port. Ik moet dus gebruik maken van de VGA poort. Nu weet ik dat daar 1 of ander kastje voor te koop is á 100 euri's maar ik heb het gevoel dat het goedkoper moet kunnen (en dat het niet al te ingewikkeld hoeft te zijn), via een VGA naar een scard geeft niet het gwenste resultaat. Ik ben dan ook duidelijk geen electronica held!!

  Iemand enig idee?
 • Zo'n kastje is in feite een converter. Je ontkomt daar gewoon niet aan, want een TV-signaal heeft totaal andere definities dan VGA. Een nog simpeler oplossing dan die converter kun je dus wel vergeten.

  Jan de Boer
 • Ahh, das jammer!
  Dan wordt het dus gewoon tijd dat we de portemonnee gaan trekken…

  In ieder geval bedankt!
 • Er zijn meen ik ook wel verloopkabels, die wat goedkoper zijn. Als je een beetje handig bent met electronica, kun je ook zelf zo'n converter maken.

  http://www.hut.fi/Misc/Electronics/circuits/vga2tv/
  http://www.hut.fi/Misc/Electronics/circuits/vga2tv/circuit.html
 • Hey gerben bedankt voor je reactie!

  Dat is idd wel een goede link die je me daar geeft, het is alleen jammer dat er nergens een electrisch schema is opgenomen in het verhaal… enkel een afbeelding van het eindresultaat. :(
 • [quote:472e82dcc6="lukaz"]Hey gerben bedankt voor je reactie!

  Dat is idd wel een goede link die je me daar geeft, het is alleen jammer dat er nergens een electrisch schema is opgenomen in het verhaal… enkel een afbeelding van het eindresultaat. :([/quote:472e82dcc6]In die tweede link staat toch zowel een schema van een eenvoudige converter als een afbeelding van het printplaatje?

  Jan de Boer
 • Dus als ik het goed begrijp dan heb ik voldoende aan het bovenste schema? Heb je dan verder nog een software programma nodig, want ik heb ergens een kabel gevonden van VGA naar SCARD maar die reageerde nergens op…

  Gr! lukaz
 • [quote:3f71b6cf24="lukaz"]Dus als ik het goed begrijp dan heb ik voldoende aan het bovenste schema? Heb je dan verder nog een software programma nodig, want ik heb ergens een kabel gevonden van VGA naar SCARD maar die reageerde nergens op…

  Gr! lukaz[/quote:3f71b6cf24]Is dit een professionele kabel? Of een goed bedoeld product van een knutselaar? Als het enkel een verbinding is van pen tot pen zal het vrees ik nooit werken. Een professioneel exemplaar zal tenminste een verdikking in de kabel moeten hebben met daarin zo'n converter of een chip in één van de stekkers. En dan nog, waar haalt die electronica daarin z'n voeding vandaan?

  Jan de Boer
 • Ben idd ook bang dat het een "knutselprojectje" uit het verleden is geweest…
  Maar die schakeling die in je link is beschreven is ziet er toch nog behoorlijk pittig uit!
  Denk dat ik m'n vader maar eens in ga schakelen om deze klus te klaren!

  Bedankt voor al je moeite
 • Zowel scart als vga zijn RGB stekkers. Ik meen dat die electronische schakeling vooral nodig was voor het sync signaal, wat in scart wel, en in vga juist niet zit. Het is dus niet zozeer conversie, alswel een toevoeging.
 • Zouden er ook mogelijkheden zijn om vanuit VGA naar een (gele) tulp stekker te gaan? Zo omzeil je problemen met software enz.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.