Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Blauw scherm met melding NV4_DISP

Anoniem
kamakazi
7 antwoorden
  • Beste mensen,

    Ik heb plotseling wat problemen met het opstarten van mijn systeem.
    Als ik de PC opstart gaat het heel traag en lijkt hij soms te hangen, vervolgens log ik in en dan lijkt alles goed te gaan maar dan krijg ik of een blauw scherm met error meldingen (NV4_DISP error en iets schijnt er in een loop te zitten) of de PC start opnieuw op. Dit kan ik een stuk of 6/7 keer herhalen en dan gaat het wel goed….

    Ik heb een Gforce3 Ti200 (driver is al geupdate) en Windows XP op een pentium III 866 MHz

    Kan iemand mij hierbij helpen??

    Alvast bedankt.

    Robin
  • Probleem met de drivers denk ik. haal de drivers grondig van je pc af (zie FAQ) en instaleer de laatste drivers opnieuw
  • Kijk eerst even naar de topic ietsje bove; ook een user die last van een blauw scherm heeft. Daar heb ik ook iets gereplied.
  • Drivers verwijderenen en opnieuw installeren zou moeten werken. Even nagaan welke drivers je geen problemen mee had.
    Mocht dat niet werken, nagaan wanneer je 't probleem kreeg én wat je daarvoor installeerde (driver hoogstwaarschijnlijk).

    Een herinstall van WinXP zou sowieso moeten werken, maar dat is wel erg drastisch (qua tijd / moeite).

    Hadden computers met een VIA chipset hier ook geen last van? Hmm, mijn slechte geheugen ook… heh. Zal wel een andere oorzaak hebben.

    [quote:210969b44d="carlobernardini"]Kijk eerst even naar de topic ietsje bove; ook een user die last van een blauw scherm heeft. Daar heb ik ook iets gereplied.[/quote:210969b44d]

    :roll:
    BSOD != Monitorinstelling
    Erg nuttig was je antwoord daar ook niet.
  • Een bepaalde serie detonator drivers had hier last van. Deze bug is er een hele tijd geleden al uitgehaald en met de nieuwste drivers zou je er geen last meer van moeten hebben.
  • Ik had ook last van een dergelijke foutmelding. Bij mij bleek de oorzaak in het bios te liggen. Daar stond een instelling "AGP Fast Write" op enabled. Heb deze op disabled gezet en de problemen waren voltooid verleden tijd.
  • [quote:e059e45873="carlobernardini"]Kijk eerst even naar de topic ietsje bove; ook een user die last van een blauw scherm heeft. Daar heb ik ook iets gereplied.[/quote:e059e45873]
    [quote:e059e45873="kamakazi"]
    :roll:
    BSOD != Monitorinstelling
    Erg nuttig was je antwoord daar ook niet.[/quote:e059e45873]

    Nee, maar ik was de eerste die hier repliede, daar waren er meer…
    Zou je trouwens niet even je naam goed spellen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.