Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

van 4xAGP => 1xAGP

Anoniem
chris middelburg
9 antwoorden
 • even een kort vraagje over mijn videokaart.
  In mijn handleiding staat dat als je mobo een VIA-chipset heeft je de AGP Mode van 4x in 1x moet zetten voordat je de driver gaat installeren. Nu heeft mijn moederbord deze chipset.
  Veder staat er niet bij hoe je die AGP mode moet veranderen, maar nu heb ik m'n BIOS zitten kijken en daar staat bij 'Advanced Chipset Options' o.i.d gezien dat je de 'AGP 4x' kan disabelen of enabelen. Als je hem disabeld, betekend dat dan dat hij op 1x ingesteld staat?
  En uit nieuwsgierigheid wil ook even weten wat die 1x en 4x dan betekenen, heeft dit met de snelheid te maken? Op deze manier leer ik steeds weer bij… :)
 • Volgens mij is het onzin dat je in het BIOS de kaart op AGP 1x moet zetten… Heb vroeger wel eens VIA gehad en heb dat nooit gedaan.

  AGP 1x is een AGP bus snelheid van 66MHz
  AGP 2x ,, ,, 133MHz
  AGP 4x ,, ,, 266MHz
  AGP 8x ,, ,, 533MHz
  PCI ,, ,, 33MHz
 • die 1x is inderdaad de snelheid, en die kan je in het bios instellen. Als het goed is kan dit gewoon in het bios, de 4x selecteren en 2x op <– te drukken.

  BTW: Volgens mij hoef je hem niet op 1x te zetten, want ik dacht dat agp backwarts compatible is!
 • oke, maar nu heb ik gevonden dat mijn mobo AGP 1x 2x en 4x ondesteund. In de BIOS kon ik alleen vinden dat ik de AGP 4x modes kon in en uitschakelen. Maar betekend nu dat na het uitschakelen van 4x mode hij direct in 1x staat?

  Ik heb geprobeerd om het gewoon met een uitgeschakelde 4x modes de drivers te installeren maar dan werkt het gewoon niet.
 • Probeer de drivers eens gewoon te installeren met AGP 4x ingeschakeld. Ik heb iig nog nooit de frequentie van m'n AGP bus aangepast voordat ik drivers ging installeren. (Ook niet op een VIA mobo).

  Het zou gewoon moeten werken hoor.
 • In een aantal gevallen (bij mij bij een geforce2 GTS) wordt de pc onstabiel door de combinatie met de via chipset bij agp 4x.
  Door AGP2x of 1x in te stellen wordt dit opgelost.
  Het verlies aan (echte) snelheid is minimaal.

  Ik zou zeggen probeer gewoon 4x, als spellen vastlopen zet je hem terug naar 2x of 1x. Je kunt het verschil verder nauwelijks merken.
 • Verschil tussen AGP4X en 1x is bij een beetje moderne videokaart wel te merken hoor. Ze hebben niet voor niets de AGP standaarden verhoogd! :roll:
  Het verschil tussen 2x en 4x is echter amper merkbaar (alleen in benchmarks) en tussen 4x en 8x helemaal niet. Maar dit komt ook omdat moderne videokaarten 128Mb of zelf meer onboard hebben. Zelfs met AGP8X is swappen niet aan te raden namelijk…
 • [quote:45a3d51da4="Baxcorp"]Verschil tussen AGP4X en 1x is bij een beetje moderne videokaart wel te merken hoor. Ze hebben niet voor niets de AGP standaarden verhoogd! :roll:
  Het verschil tussen 2x en 4x is echter amper merkbaar (alleen in benchmarks) en tussen 4x en 8x helemaal niet. Maar dit komt ook omdat moderne videokaarten 128Mb of zelf meer onboard hebben. Zelfs met AGP8X is swappen niet aan te raden namelijk…[/quote:45a3d51da4]
  hmmm raar ze hebben niet voor niets de agp standaard verhoogd maar ze hebben vanaf 2x wel voor niks gedaan? :wink:
 • Dat leg ik daarna toch uit: Dat komt omdat er niet meer geswapt hoeft te worden tussen GPU MEM en system MEM aangezien moderne videokaarten zo'n grote hoeveelheid onboard hebben :roll: 8) Hierdoor is het verhogen van de AGP snelheid niet meer zo'n issue geworden. AGP8X is echter wel aangegrepen door PR-lui om mee te schreeuwen helaas… :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.