Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Welke monitor (17") moet ik kopen??

Anoniem
Kaz'Duzar
6 antwoorden
 • Hoi,

  Ik wil een nieuwe monitor kopen: een 17" scherm met een plat beeld en onder de eur. 200.

  Ik ben vanmiddag in Utrecht bij computerland, dynabyte en paradigit geweest, maar ik weet helemaal niet meer welke ik moet kiezen… :-?

  Eerst wilde ik de Philips 107b40 kopen bij Paradigit, omdat ik een grote resolutie wilde gaan draaien (1280x1024). Ik vond dat echter toch wel erg klein (b.v. bij websites e.d.).
  Dus dan wordt het toch 1024x768 –> is goedkopere monitor.
  Ik heb nu een lijst van de volgende monitoren:
  - Philips 107B40 eur. 199
  - Lg 775FT (flatron) eur. 175
  - Philips 107T4 eur. 169
  - iiyama Lm 704 UTA ?199 (heb ik niet in de winkel naar gekeken, maar zag ik op de prijslijst van Paradigit)

  Wat ik nu wil weten is:
  - als je 1 van deze monitoren hebt, wat is je mening erover
  - is 1280x1024 wel een goede resolutie in spellen (Warcraft III, generals, af en toe een shooter), zodat het toch beter is de Philips 107B40 te kopen (ik heb nu een GeForce 4mx440, maar ben van plan volgend jaar een nieuwe videokaart te kopen)

  Alvast Bedankt…
 • voor spellen geldt (sorry voor spellingsfout :oops: ) meestal dat een hogere resolutie minder blokkerig beeld geeft dus dan heeft die philips toch wel de beste kans

  je kan trouwens naar mijn idee toch het best gewoon rondkijken (zoals je al gedaan hebt) en dan kijken welke naar jou idee het mooiste beeld geeft

  met een crt scherm zit je namelijk niet met dooie pixels lage reactie tijd enz. dus gewoon voor het beeld gaan dat je het mooist vindt :oops:
 • [quote:9870344e75]dus gewoon voor het beeld gaan dat je het mooist vindt[/quote:9870344e75]

  Zelf vind ik het moeilijk te oordelen welke het beste is (bij elke winkel hebben ze weer ander beeldschermen). En bij alle winkels (behalve dynabyte) waren er meerdere beeldschermen tegelijk op 1 pc aangesloten, dus werd de beeldkwaliteit sowieso slechter en kreeg de 1 meer signaal dan de andere omdat sommige monitoren samen met 1 kabel aangesloten waren op de switch.
  Vergelijken is dan moeilijk.

  Daarom vraag ik wat anderen van deze monitoren vinden…
 • Ga voor de duurdere merken, zoals PhilipsLG (is 1 merk), Samsung en NEC. Iiyama en Eizo zijn op zich ook goed, maar daar zitten modellen bij die een stuk slechter zijn. Bij de eerste 3 die ik noemde zit je altijd goed.
 • als ik jou was zou ik dan gewoon aan een medewerker van de winkel vragen of hij 1 zo'n monitor apart kan nemen.
  d'r is op het moment naar mijn idee nog maar weinig aan te merken op de beeld kwaliteit van moderne monitoren de CRT is al zo ver ontwikkeld dat het gewoon altijd wel goed is
 • Hmm, lees de test in de CT van deze maand maar eens door. Bepaalde schermen scoren een stuk lager qua beeldkwaliteit, en dan vooral de B-merken zoals Hansol e.d.

  Overigens, ik zag dat je in een ander topic iemand verbetert die "als" en "dan" door elkaar haalt. Mag ik je erop wijzen dat het "voor spellen geldt" moet zijn in plaats van "voor spellen geld"?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.