Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Wat is een goede 17" TFT?

Anoniem
jan kolk
12 antwoorden
 • Ik ben van plan om een 17" TFT scherm te kopen en heb er een aantal op het oog:
  - 17" NEC LCD 1701 TFT 16ms Zwart/Zilver
  - Philips 170C4
  - Philips 170S4FG

  Ze kosten allemaal rond de 450 euro en qua prijs wil ik niet veel hoger gaan.

  Zijn er mensen die ervaringen met een van deze monitoren hebben? Of weten jullie veel beter monitoren voor deze prijs?

  Alvast bedankt,
 • Ik gebruik m'n monitor vooral voor normaal gebruik (surfen en office, soms wat programmeren). Ik wil er ook mee kunnen gamen (shooters en strategy) .
 • Dit onderwerp komt ongeveer 10 x per week aan de orde. Gebruik de zoek-functie eens.

  [b:a462203133]bijvoorbeeld[/b:a462203133]

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/search.php?mode=results
 • Deze monitoren kon ik niet in de zoekfunctie vinden, vandaar dat ik het maar ff vraag.

  Heb trouwens ook al op tweakers.net gekeken daar stonden redelijke reacties op de NEC 1701 over de 2 Philips monitoren heb ik eigenlijk bijna niets gelezen…

  IK denk trouwens dat ik voor de NEC 1701 ga.
 • Hmm, hij is "redelijk" volgens deze test: http://www.prad.de/new/tests/nec1701bk.html

  Kijk hier ook eens naar:
  http://www.prad.de/board/thread.php?threadid=3186&sid=
 • Bedankt ziet er idd redelijk uit.

  Kent iemand ook nog reviews van de philips monitor??
 • Ik zou voor de Samsung Syncmasters gaan. Zowel de oudere als nieuwere modellen voor 17" scoren nog steeds hoog in de tests (o.a. in C'T).

  De 172W
  [img:0a3b6291f9]http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCDMonitor/images/s172w1.jpg[/img:0a3b6291f9]

  De 171P
  [img:0a3b6291f9]http://www.pcstats.com/articleimages/samsung171p_front.jpg[/img:0a3b6291f9]

  Meer info: http://www.samsung.com/Products/Monitor/index.htm
  Reviews zijn met gemak op Google te vinden.
 • Die W is een eigenaardige keus, omdat het een afwijkende resolutie heeft. Ik weet van iemand dat de P totaal ongeschikt is voor games.
 • Die W is een breedbeeld (16:9) ja, dat is erg prettig bij het kijken van films op je tv en tijdens het beeldbewerken (met Photoshop of Paint Shop Pro e.d.). Je hebt meer ruimte in de breedte en je kan dus meer dingen naast elkaar op het scherm hebben staan. De meeste films staan ook als 16:9 op DVD's dus dan heb je geen last meer van zwarte balken (of in ieder geval minder).

  Over games: er zijn nauwelijks betaalbare LCD schermen die geschikt zijn voor spelletjes. Dat is nou eenmaal het nadeel van LCD technologie, het is behoorlijk traag. Alleen de duurdere modellen (en dan betaal je echt veel te veel vind ik) hebben een voldoende snelheid om ook spelletjes op te kunnen spelen. Tip: gebruik een oudere 17" CRT monitor voor je spelletjes en de nieuwe LCD voor het andere werk.
 • De LGeletronics 17" L1710S tft
  [img:da75fba1b3]http://www.mycom.nl/f2/images/products/35941mcl.jpg[/img:da75fba1b3] Deze heeft een snelle responstijd (16 ms :D ) en hij is bovendien ook nog mooi; slimdesign van LG… Smalle omlijsting en flattron… ik heb de 15" versie
 • PC Consument test: de beste 17" TFT schermen uit deze test:

  Eizo Flexscan L557 650 euro
  Lite-on LTP17CS (idem: LTP17AS zwart-zilver) 399 euro
  [img:a94c03fdfb]http://www.hardware.info/images/pcadvies/liteon-ltp17as.jpg[/img:a94c03fdfb]
  LTP17AS

  Beiden goed met spellen en zeer goede kleurenweergave, egaliteit en letterweergave.  Aanvulling TFT-schermen test PC Consument 8/2003

  Kleuregaliteit
  Eén van de meest kritische punten bij een tft-scherm is de kleuregaliteit van het scherm. Misschien wel de belangrijkste onderdelen van een tft-paneel zijn de backlights. Zonder deze achtergrondverlichting is het beeld op het scherm nauwelijks te zien. Het licht dat van deze lampen afkomt dient egaal over het scherm te worden verdeeld. Is dit niet het geval, dan zul je donkere en/of lichtere vlekken op je beeldscherm zien. Dit komt de leesbaarheid van teksten en de scherpte van het beeld niet ten goede.
  We hebben alle schermen beoordeeld op hun kleuregaliteit, terwijl we recht voor het scherm zaten op een vaste afstand. Wanneer we vanuit een bepaalde hoek naar het scherm kijken (de testpersoon is één stoel opgeschoven), vallen meerdere schermen door de mand. Veel schermen hebben het euvel dat wanneer de kijkhoek te groot wordt, de zijkanten van het scherm beginnen te verkleuren. Een witte achtergrond ziet er dan aan de zijkanten meer geelachtig uit. De gekleurde schermen rood, groen en blauw zijn allemaal aan de randen een stuk lichter gekleurd dan in het midden van het scherm.
  Een ander zeer storend punt op het gebied van kleuregaliteit is het doorschijnen van de backlights. Een aantal schermen had ook hier last van. Op onze testexemplaren van deze modellen was aan de zijkanten en/of bovenkanten van het scherm duidelijk een witte gloed te zien afkomstig van de achtergrondverlichting.

  Omschakeltijden
  De schermen in onze test hebben ook allemaal deze test moeten ondergaan. Allemaal kregen ze de benchmark 3DMark 2001 voor hun kiezen. Ditmaal niet voor de benchmarkscore, maar voor een beoordeling van hoe goed een spel met snel veranderende beelden zich laat spelen. Tevens hebben we aan alle schermen de beruchte actiescène 29 (dvd) uit de film The Matrix voorgeschoteld. Het viel op dat geen enkel scherm moeite had met de weergave van 3DMark 2001. Alle schermen bleken hiervoor snel genoeg.
 • [quote:6d36e29a68="Mnemonic"]Die W is een breedbeeld (16:9) ja, dat is erg prettig bij het kijken van films op je tv en tijdens het beeldbewerken (met Photoshop of Paint Shop Pro e.d.). Je hebt meer ruimte in de breedte en je kan dus meer dingen naast elkaar op het scherm hebben staan. De meeste films staan ook als 16:9 op DVD's dus dan heb je geen last meer van zwarte balken (of in ieder geval minder).

  Over games: er zijn nauwelijks betaalbare LCD schermen die geschikt zijn voor spelletjes. Dat is nou eenmaal het nadeel van LCD technologie, het is behoorlijk traag. Alleen de duurdere modellen (en dan betaal je echt veel te veel vind ik) hebben een voldoende snelheid om ook spelletjes op te kunnen spelen. Tip: gebruik een oudere 17" CRT monitor voor je spelletjes en de nieuwe LCD voor het andere werk.[/quote:6d36e29a68]

  Ja, wat games spelen betreft ben ik het ermee eens. Er gaat niets boven een goede CRT-monitor. Voor games zou ik minimaal een 19" monitor nemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.