Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Zalman ZM80C-HP icm Hercules Radeon 9500 Pro?

Anoniem
Heiden
9 antwoorden
 • Ik wil een Zalman ZM80C-HP gaan kopen.. dit voor mijn Radeon 9500 Pro van Hercules. Volgens de site van Zalman moet dat gewoon gaan passen, ik heb immers de mounting holes voor het koelblok.

  Ik heb er nogal een hard hoofd in.. ik ben een beetje naar de plaatjes gaan kijken op de site van Zalman, daar zit er wel behoorlijk weinig ruimte tussen de koeling en de videokaart.

  Wat is nu het geval, Hercules heeft op het geheugen ook heatsinks gedaan… deze steken dus nogal uit. Ik zou het jammer vinden als ik deze eraf zou moeten halen (als dit al mogelijk zou zijn).

  Kortom weet iemand of deze combi wel gaat werken, en wel zo dat ik de heatsinks op mijn geheugen ook kan houden?
 • ik heb hem zelf en die ruimte is zelfs genoeg om je mosfets makenlijk er onder te houden er is geen reden tot bezorgdheid hoor gewoon kopen hij koelt heel goed zeker met de speciale fan er bij en ook noch een goede lucht stroom door je kast en je kan in je handen knijpen man wat een oc!
 • Op gathering.tweakers zag ik echter wel mensen die problemen hadden met de mem heatsinks van Hercules i.c.m. de Zalman HP80C. Misschien wel verstandig om daar ook eens wat draadjes te bekijken. In het ergste geval moet je de heatsinks verwijderen (pinpas o.i.d. tegen je heatsink plaatsen ter bescherming van 't PCB en dan met een schroevendraaier de sinks loswrikken…). Mem heatsinks zijn sowieso niet erg nuttig.
 • mem heat sinks zijn heel nuttig ooit is van ocen gehoord??
 • Ik koop idd ook die fan erbij :). Tevens lijken heatsinks op het geheugen mij ook wel nuttig, het geheugen kan ik nu overklokken tot 331 Mhz… wat toch heel behoorlijk is.

  //vincenzo

  Weet je toevallig ook hoeveel cm er tussen het PCB en het koeloppervlak zit? Dan kan ik het zelf nogeens na meten, dat geeft me toch iets meer zekerheid. Alvast bedankt!
 • nou nee ik kan het niet na meten maar je kunt je vraag ook is aan zalman stellen in en e-mail

  waarom ik dat niet kan omdat ik die zalman koeler op een video kaard heb verkocht ana een kennis
 • Ik heb tweakmonster ramsinks op mijn kaart, deze zijn ongeveer 1 cm. hoog, dit past dus niet. De sinks van Hercules waren volgens mij iets minder hoog, ik denk wel dat het past.
 • komt cv weer met zijn overdreven goede hard ware
 • [quote:02e37a06a9="vincenzo"]komt cv weer met zijn overdreven goede hard ware[/quote:02e37a06a9]

  Ach, zeurt niet ;-), je bent gewoon jaloers :-).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.