Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

GeForce FX 5200 in AMD- K6-II

Anoniem
royzwiers
6 antwoorden
 • LS

  Ik heb onlangs een GeForce FX 5200 aangeschaft voor mijn AMD K6-II systeem. Omdat ik op korte termijn een nieuwe pc ga aanschaffen is het mijn bedoelin om deze videokaart dan over te zetten.

  Wat mij opvalt is dat spellen, en dan bedoel ik bijvoorbeeld toch al verouderde spellen zoals Fifa 2002 niks sneller lopen dan eerst. Ook de grafische kwaliteit is niks beter dan mijn oude VOODOO-2 kaart, ook niet nadat ik mijn moederbord op 2x AGP had gezet.

  Is het mogelijk dat de oorzaak dan toch in mijn (ongetwijfeld te) trage PC de boosdoener is? Ik vraag me dan toch af waarom de kwaliteit van de beelden niks beter is dan in de oude situatie.

  Alvast bedankt!
 • Heb je je oude drivers e.d. wel goed verwijderd (zie FAQ)
  Maar waarom koop je dan ook een FX 5200, als je spellen wilt spelen?
 • De FX 5200 is voor spellen best leuk zeker met 128 DDR, maar is natuurlijk niet je van het. Maar spellen zoals FIFA 2002 / 03 eisen dat ook helemaal niet. Veel breder gaat mijn spectrum betreffend spellen toch niet.
 • Ahum, 128 mb ddr zegt helemaal niks. Je had zelfs beter een 64 mb ddr Radeon 9100/9200 kunnen kopen…

  De 5200 is voor welke eisen je ook stelt niet aan te raden.
 • Je mobo, geheugen en processor zijn de bottleneck's. Als je die vervangt naar een K7 of P4 systeem krijg je een zeer grote snelheidswinst. Je 3d kaart is nog wel goed te noemen (beter dan de Gf4 MX series :lol: ) alleen de rest van je computeronderdelen halen de snelheid van je 3d kaart omlaag en daardoor merk je geen verschil bij spellen.
 • [quote:a31ef19b69="-=DDA=- Raptor"]Je 3d kaart is nog wel goed te noemen (beter dan de Gf4 MX series :lol: )[/quote:a31ef19b69]

  Nauwelijks beter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.