Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Hoe de koeler van mijn Club3D Radeon 9700 af te halen?

Anoniem
None
35 antwoorden
 • Cpu maar ik moest wel kwartier met de haardroger op de cpu blazen.
 • Ik heb een Zalman ZM80C-HP gekocht ter vervanging van mijn normale koeler. Maar ik weet niet hoe ik de koeler van mijn Radeon af krijg :oops: Ik zie wel 4 schroefjes, maar daarmee verwijder je alleen de koeler zelf, en niet het hele blok. Verder zijn er dus de mounting holes. Daar zitten nu 2 zwarte pinnetjes met veertjes in. Maar hoe krijg ik dat er nou uit? Kan iemand mij helpen :-?
  Alvast bedankt

  Greetz!
 • zwarte pinnetjes?
  ik heb zelf geen radeon 9700 maar bij mijn TNT2 pro en ti4200 zitten er dingetje in (wit in deze gevallen) die je samen kan drukken en die d'r dan uit gaan.
 • ja ik heb het geprobeerd met een tangetje enzo, maar het wil niet echt :roll:
 • Je kunt idd de pinnetjes die door de pcb heengaan samenknijpen; waarschijnlijk valt het koelertje er dan vanzelf af; er zal nog wel de nodige koelpastaprut op de gpu achterblijven die je netjes moet verwijderen met wat tissues en evt een beetje wasbenzine ofzo.
  Ik heb zelf op mijn 9500 pro een zm 80a-hp gezet; was even puzzelen maar goed te doen.
  Lees goed de manual door die erbij zit, bij mijn koeler stond er een passage over "overvloedig koelpasta aanbrengen" bij een 9700 (pro??) omdat de rand die rond de gpu zit iets hoger zou zijn als de gpu zelf.
  suc6
 • Nou ik zal wel een beetje gaan prutsen morgen :lol: Die pinnetjes zijn zo irritant klein :roll: Bedankt voor jullie reacties!
 • echt klotewerk.. heb het eens gedaan met mn TI-4200, toen ik daar ook een zalmann op wou fabriceren.. nou ik heb een redelijk aantal bladzijden uit het scheldwoordenboek wel even voorbij laten komen.. die rot dingen zijn zo klein, en elke keer denk je dat je ze er door hebt, en dan flippen ze weer terug, en ben je weer terug bij af… :(

  toen maar met geweld gedaan, tang genomen, en ze gewoon afgeknipt :evil: :D
 • [quote:84677129ca="Crusher"]Ik heb een Zalman ZM80C-HP gekocht ter vervanging van mijn normale koeler. Maar ik weet niet hoe ik de koeler van mijn Radeon af krijg :oops: Ik zie wel 4 schroefjes, maar daarmee verwijder je alleen de koeler zelf, en niet het hele blok. Verder zijn er dus de mounting holes. Daar zitten nu 2 zwarte pinnetjes met veertjes in. Maar hoe krijg ik dat er nou uit? Kan iemand mij helpen :-?
  Alvast bedankt

  Greetz![/quote:84677129ca] Heeft laatst iets over in de Computer Totaal ! gestaan, Daar stond in dat je je vga-kaart in de vriezer moest leggen en um zo 1 dagje laten liggen en dan is de koeler eraf gevriest .. toch ? :P
 • [quote:67144c2a52="Senior"]Heeft laatst iets over in de Computer Totaal ! gestaan, Daar stond in dat je je vga-kaart in de vriezer moest leggen en um zo 1 dagje laten liggen en dan is de koeler eraf gevriest .. toch ? :P[/quote:67144c2a52]

  daarmee kun je inderdaad gemakkelijker de koelpasta verwijderen.. de clipjes waarmee de cooler vastzit, die zullen er echt niet anders van worden ofzo :wink:
 • [quote:2373b33b68="turbulence"][quote:2373b33b68="Senior"]Heeft laatst iets over in de Computer Totaal ! gestaan, Daar stond in dat je je vga-kaart in de vriezer moest leggen en um zo 1 dagje laten liggen en dan is de koeler eraf gevriest .. toch ? :P[/quote:2373b33b68]

  daarmee kun je inderdaad gemakkelijker de koelpasta verwijderen.. de clipjes waarmee de cooler vastzit, die zullen er echt niet anders van worden ofzo :wink:[/quote:2373b33b68]

  Idd, gewoon de klipjes met een tang samenknijpen en de koeler valt er zo vanaf (tenminste, bij mijn 9800 ging het zo vrij simpel :roll: )
 • [quote:ae11615cb3]
  Heeft laatst iets over in de Computer Totaal ! gestaan, Daar stond in dat je je vga-kaart in de vriezer moest leggen en um zo 1 dagje laten liggen en dan is de koeler eraf gevriest .. toch ? :P[/quote:ae11615cb3]  Je moet het met een haardroger doen. maak je de cooler warm wor de koelpasta zacht en haal je hem zo eruit.
 • Het gaat lekker, eerst moet ik hem in de diepvries leggen, dan moet ik hem het gevoel geven dattie in de oven ligt en ondertussen zit die koeler er zeker nog steeds op :lol:
 • Kun je niet even een foto geven van je situatie. Dit is namelijk best verwarrend.

  Btw, hier helpt het niet om hem in de vriezer te leggen of te verwarmen, de koeler zit namelijk niet op de kaart geplakt, maar hij zit met een bepaald soort klik systeem vast.

  Als het goed is zitten er op de achterkant (bovenkant als ie in je kast zit) 2 nopjes die je bij elkaar moet knijpen en dan zou de koeler er zo af moeten vallen.
 • Een club-3d Radeon 9700 heeft schroefjes, klipjes en koellijm, dus eerst moeten de klipjes los zoals Computer_Nerdo al beschrijft en daarna moet de koeler eraf worden gehaald, dit kan via de vriezer methode (niet de haardroger methode) en daarna met gepast geweld de cooler verwijderen.

  voor mensen die niet zo goed kunnen zoeken heb ik even een plaatje van de Club-3d radeon 9700 gepost:

  [img:64242395a1]http://www.club-3d.nl/files/picWP.jpg[/img:64242395a1]
 • tuurlijk kan het met de haardroger wel.

  je maakt he koelpasta warm zodat die zacht word en haal je makkelijk de koeler eraf.
 • Dus volgens jou valt hij er zo af als ie warm word. Dus als de core warm word valt hij er zo vanaf, lijkt me stug niet :wink:
 • Ik heb dat ook een Zalman koeler erop gezet. Ik het helemaal geen problemen mee. Ik heb gewoon met een tang die zwarte pinnetjes zo had bij elkaar geknepen dat ze zo bleven. Toen gewoon de koeler eraf "gerukt". Het ging best wel makkelijk, maar er bleef een gele dikke koelpasta sticker op.
 • [quote:c403a81f74="De Geest Van Oirlo"]Dus volgens jou valt hij er zo af als ie warm word. Dus als de core warm word valt hij er zo vanaf, lijkt me stug niet :wink:[/quote:c403a81f74]

  hij zit toch ook vast met een schroef of iets dergelijks
 • Jah, maar er zijn ook kaarten waarmee de koeler puur met lijm is vastgezet. (bijv mijn oudere R8500) Ik zeg niet dat het niet kan, het lijkt me gewoon een beetje onlogisch :)
 • oke,

  weet je wat. doe je pc uit wanneer je pc helemaal koud is. haal maar je cpu eruit dan is de procesor aan de cooler geplakt.

  hoe wil je het dan eruit halen zonder Haardroger (Fón)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.