Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

niewe koelblokjes

Anoniem
vincenzo
19 antwoorden
 • ik ben in het bezit gekomen van een paar pentium 1 koelers waar de fan niet meer van werkt nu wou ik doe koel blokken op mijn bestaande ram blokkken op mijn video kaard plakken heeft dit nut? of is dit niet betere overclock resultaten op het ram?
  zoja dat het een goed iedee is hoe bevestig ik ze?
 • de FX 5600 die jij hebt heeft al een behoorlijke bandbreedte qua geheugen en word voornamelijk tegen gehouden door de Core zelf, het overklokken van je geheugen heeft dus minder zin, om daar tijd en geld in te investeren lijkt me niet verstandig.

  Het zal misschien wel wat helpen maar niet veel.
 • ik heb ze hier lichen dus waarom niet? ik ga toch wc maken voor mijn gpu
  ik wou dus heat sinks die er al op zitten nog eens stukken van pentium 1 koelers er op zetten dus ik vraag of dit zin zou hebben ijj zegt niet maar hoezo geef ik geld uit miss aan de bevestigings materiaal?
 • Je moet Thermal Adhesive hebben, dat is warmte geleidende lijm, dat kost toch snel 10 Euro of meer incl. verzend kosten.

  Ik zeg niet dat het helemaal geen zin heeft maar dat het naar mijn vermoeden niet veel zin heeft, maar als je ze toch hebt liggen en je vind het niet erg om 10 Euro uit te geven aan Thermal Adhesive dan zou ik het wel doen.
 • bij de shop hier om de hoek hebben ze zalman voor 6 euro

  kijk mijn mem draait van 500 naar 571 asl ik hoger ga zegt de driver oc software dat ie de tests niet kn runnen licht dit ana de warmte of moeti k maar is gaan volt modden?
 • Volgende keer even de "wijzig" optie gebuiken ipv maar meteen een extra Post te maken, nu heb ik het voor je gedaan.

  6 euro is niet duur. en zeker niet voor een experimentje.

  Of je een Vmod moet doen zou ik niet weten, meestal heeft dat effect voor het overklokken van de Core en niet van het geheugen
 • als ik de core van 325 naar 374 zet is het goed maar als ik hem op 375 zet krijg ik een zwart scherm met hier en daar is een berekening van het landschap van aquamark en dergelijke moet ik nu een wc op zetten volt modden en gaat ie dan makkenlijk naar 400+? en kan het geheugen met een paar sinks er op ook wel wat beter of denk je ach dat is 10 mhz meer en dat is het wel want 6 euro voor 10 mhz geheugen vind ik een beetje on nodig he
 • Tja dat is moeilijk te zeggen misschien wil het geheugen wel 20mhz of 30mhz omhoog, maar daar haal je net 1 a 2 fps winst in een spel mee als je geluk hebt.

  Ik zou geen geld aan een WC voor je vidoekaart uitgeven, je kan dan beter je videokaart verkopen en een GeForce FX 5700 of Radeon 9700 PRO kopen
 • tja ik heb toch al bijna wc vor heel mijn pc en ik zit te overweegen om een 980 xt te kopen met rad gpu blok in mijn wc set dat moet ik noch beslissen ik wou geoon kijken of ik een record kon vestigen met de fx 5600 :p

  /edit/
  dit krijg ik met hoge overclokcs het draait prima maar opeens hangt het spel en het geluit ne na 10 seconde komen er overal blokjes viekrantjes die doorzichtig zijn naar de achtergrond van het 3d object toe dit is een slechte pic maar j kunt het een beetje zien :
  [img:e01be452a5]http://members.lycos.nl/vincenzo99/aquamark%20blokjes%20bugs.JPG[/img:e01be452a5]

  moet ik hier en volt mod op pleuren om dit te verhelpen of is het de warmte?
 • niemand een iedee?
 • Rustig rustig, als na 6 uur wachten nog steeds geen reactie is geweest hoef je niet meteen nog een keer wat te posten.

  Wat je daar ziet zijn "Artifacts" (zie FAQ bij overklokken) dan heb je het limiet van je GPU berijkt met je huidige cooler.
  Met een WC of zwaardere lucht cooler moet je verder kunnen overklokken zonder Artifacts.
  Wat een vMod betreft voor een FX5600 zou ik even wat gaan zoeken op Internet via www.google.nl
  Er zijn op dit forum weinig mensen met een FX5600 en niemand die er een Vmod heeft gedaan met deze kaart gok ik.
 • jep ik weet wat artifects zijn maari k vraag mij af als de kaard eenamaal in die 'blokjes' mode is komt ie er niet uit tenzij je restart trug clokcken de pc in slaap stand ed werkt niet de blokjes zijin er zolang de pc aan staat dus vraag ik me fa of het iets anders is als hitte pc hhoef t opniew op te starten en voila is weg ..
 • Geheugen Artifacts zien er anders uit, ik hou het op core artifacts, het kan ook een combinatie zijn tussen de drivers die je gebruikt en het overklokken.
 • elke keer niewe drivers het licht idd aan de core want als ik ehm op 365 hou dan geeft ie dit niet in spellen maaro p 374 na ene poosje komt ie in de 'blokjes' mode en dan moeti k herstrten vandaar dat ik als ik niet zit te benchen ed hem gewoon op 365 hou ik owu weten of ik gewoon beter moet koelen
 • Het kan goed zijn dat je het met beter koelen oplost, bij mijn Radeon 9700 heb ik het ook als ik te ver overklok, als ik er dan vervolgens een 120x120mm Fan op laat blazen is het probleem weg
 • :D 12 x 12 logies he rd!
 • [quote:d65c60970f="vincenzo"]:D 12 x 12 logies he rd![/quote:d65c60970f]

  Wat bedoel je met deze zin?

  12x12cm Case fan? 120x120mm dus. dat is een hele grote casefan die ik heb.
 • [quote:8a584b8243="Red Dragon"][quote:8a584b8243="vincenzo"]:D 12 x 12 logies he rd![/quote:8a584b8243]

  Wat bedoel je met deze zin?

  12x12cm Case fan? 120x120mm dus. dat is een hele grote casefan die ik heb.[/quote:8a584b8243]

  Hij bedoeld natuurlijk dat het logisch dat de artifacts weg zijn als je zo een grote fan erop laat blazen ;)
 • ok dan, tja ik ben zondag niet zo snel van begrip :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.