Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

videokaart met Video-in?

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik wil graag mijn videobanden op CD/DVD zetten.
  Ik had eerst begrepen dat je daar een tv-kaart voor nodig had.
  Nu zeggen anderen dat een videokaart dit ook kan, als er maar video-in op zit.

  Wie kan mij enige helderheid verschaffen.

  Alvast bedankt.

  :wink:
 • [quote:a612459817="pkh"]Nu zeggen anderen dat een videokaart dit ook kan, als er maar video-in op zit.[/quote:a612459817]Klopt. Meestal wordt dat aangegeven als ViVo (Video In/Video Out), omdat tegenwoordig vrijwel iedere nieuwe videokaart al Video Out bezit.

  Bij zo'n videokaart hoort (meestal) een kabeltje geleverd te zijn met 4 stekkeraansluitingen:

  - S-Video en Composite IN (opname op je PC vanaf bijv. TV)
  - S-Video en Composite OUT (afspelen vanaf je PC op je TV)
 • Er zijn meerdere videokaarten die video-in hebben (S-VHS/composite) en dus eigenlijk als een TV-card werken.Ik hoop wel dat je harde schijf groot genoeg is.Het vreet ruimte om op te slaan en weg te schrijven naar DVD/CD-Rom.Stel je niet teveel voor van de kwaliteit van je video-opnames, VHS en/of Betamax hebben nou eenmaal een mindere kwaliteit dan digitale opnames.Misschien is een firewire-kaart een optie als je digitale opnames bezit.Groet Henk.
 • Oké,

  Bedankt jongens.

  Nu weet ik tenminste waar ik aan toe ben.

  Overigens, wat HD betreft.

  120GBHD tot 160HDGB is toch wel voldoende? :D
 • Met DV (digitale video), wat nu standaard uit de kleine videocameratje's komt, komt de grote ongeveer uit op 18Gb per uur film..
  Dus je kan wel een paar uurtjes kwijt..
 • Ik heb ook een video in op mijn kaart volgens mij.
  kan dus ook kabeltv aansluiten?
  Stel dat ik hem als video recorder wil gebruiken waar programmatuur voor bij zit, hoeveel kost dit aan HD? ook die 18 GB per uur?
 • Nee je kan niet je Kabel TV Coax op je videokaart aansluiten omdat je geen Tuner in je kaart hebt, daar heb je een TV kaart voor nodig.

  Wat wel kan is je TV-Aux van je tv aansluiten op de kaart, de TV vervult dan immers de taak van tuner, je kan dan via je TV-in inderdaad alles opnemen.

  Het lijkt me verstandig dat je voor vragen over data hoeveelheden en dergelijke naar het videobewerkings subforum gaat:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewforum.php?f=29
 • Geen tuner in de kaart?
  ohw oke. als ik namelijk die software opstart dan vraagt hij wel of hij de band af moet zoeken naar zenders?
  en als ik op achterkant van pc kijk dan zie ik wel een dergelijke COAX-aansluiting zitten? of is die aansluiting waar jij het over hebt een zelfde type? zo niet dan lijkt het er op alsof ik een tv-kaart in mijn pc heb wat ik niet wist :S
  dit lokt natuurlijk gelijk een opmerking uit dat ik mijn eigen systeem niet ken. klopt, leer er elke dag weer meer over!
 • Wat voor pc heb je dan? (dus wat meer info dan wat in je onderschrift staat) op je FX 5600 zit geen Coax, misschien heb je wel een TV kaart in je pc.
 • ik heb nu sinds een 1,5 maand een Medion PC. Gekocht bij de mediamarkt. kant en klaar dus. vandaar dat ik niet echt weet of er een tv kaart in zit.
  Aangezien er wel degelijk een programma op zit er voor, neem ik aan van wel. ik heb gister even gekeken maar zag wel een COAX aansluiting zitten helemaal onder aan de kast. en dat is niet de plek waar mijn monitor aangesloten wordt. dus wellicht toch een tv kaart?
 • Dat zou idd best kunnen.

  persoonlijk vindt ik het trouwens niet verstandig om "een PC" bij de MediaMarkt te kopen zonder te weten wat er nou precies inzit. Ik kan me voorstellen dat je zelf (nog) niet zo goed op de hoogte bent, maar neem dan iemand mee die er meer verstand van heeft. Zo beperk je de kans op teleurstellingen / miskopen.
 • Dan zou ik maar eens bij de specificatie's (en Documentatie) van je Medion PC gaan kijken, grote kans dat je een apparte TV-kaart in die pc van je hebt zitten, dan kan je gewoon je Coax aansluiten en de zenders afzoeken en tv kijken en opnemen.
 • ik heb de pc niet blind gekocht hoor.
  Heb wel degelijk gekeken wat erin zat, alleen heb gekeken naar de dingen die voor mij belangrijk waren. Dat waren een wat snellere processor, t geheugen, een niet te trage videokaart en een dvd brander. daar op heb ik geselecteerd.
  Dat er een tv-kaart in blijkt te zitten is mooi meegenomen.
 • [quote:a4d6c9f50e="arjant2"]ik heb de pc niet blind gekocht hoor.
  Heb wel degelijk gekeken wat erin zat, alleen heb gekeken naar de dingen die voor mij belangrijk waren. Dat waren een wat snellere processor, t geheugen, een niet te trage videokaart en een dvd brander. daar op heb ik geselecteerd.
  Dat er een tv-kaart in blijkt te zitten is mooi meegenomen.[/quote:a4d6c9f50e]Dat begrijp ik. Echter; je betaalt voor alles wat erin zit. Je had dus nòg verdeliger uit kunnen zijn als je enkel de benodigde hardware had aangeschaft (een "PC-op-maat" zeg maar). Van de andere kant, nu is het idd wellicht mooi meegenomen.
 • heb het nagezocht en inderdaad zit er een tv-kaart in.

  ja had het op maat kunnen laten maken, maar bleek ik duurder uit te zijn…
  en ja tuurlijk, dan had ik precies geweten wat er in zat.
  maar ikben zelf minder technisch aangelegd en dan had ik hem echt moeten laten bouwen in een winkel. en dan was ik dus veel duurder uit.
  dus dan maar dit systeempje wat precies genoeg is voor wat ik er mee wil doen.
  tot nu toe geen problemen, dus voor mensen die zelf niet zo technisch zijn een goed alternatief!
 • de handleiding spreekt trouwens van 2,4 gb per uur ongeveer
 • [quote:1e353579ed="arjant2"]tot nu toe geen problemen, dus voor mensen die zelf niet zo technisch zijn een goed alternatief![/quote:1e353579ed]Dan ben ik met je eens.[quote:1e353579ed]de handleiding spreekt trouwens van 2,4 gb per uur ongeveer[/quote:1e353579ed]Dat hangt o.a. af van de capture resolutie en het compressieformaat.
 • Als je toch een TV Capture kaart hebt, kan je waarschijnlijk ook je video-recorder direct aansluiten op je PC. Kan je toch makkelijk je VHS banden op CD/DVD zetten.
 • [quote:94be25f426="double_V"]Als je toch een TV Capture kaart hebt, kan je waarschijnlijk ook je video-recorder direct aansluiten op je PC. Kan je toch makkelijk je VHS banden op CD/DVD zetten.[/quote:94be25f426]

  Lijkt mij ook ja.
  was alleen iemand anders die dat vroeg :D

  thanx voor de antwoorden allemaal
 • Oeps,
  ach ja lezen is ook een vak :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.