Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Vlekken op televisie (via tv-out)

Anoniem
Obi-wan-kenobi
7 antwoorden
 • Beste allemaal,

  Naast de televisie heb ik een pc staan (met gepaste afstand van 1 a 2meter). De televisie heb ik aangesloten op de tv-out uitgang van de vga-kaart. In princiepe gaat alles goed maarrrr…. na verloop van tijd krijg ik op mijn televisie vlekken die erop lijken alsof je een magneet erbij houdt. Paarse vlekken die je heel goed ziet na ca 10 seconden….

  De videokaart is een Asus v9520 Hometheater met een outbreak box
  TV is een 100Hz Philips. Kabels die beruikt zijn zijn afgeschermd, vergulde aansluitigen en hebben een beperkte lengte van ca 2 meter.

  Kent iemand dit verschijnsel en wat doe ik hier dan fout? resolutie? Brakke tv-out?
 • heb je de resolutie al eens aangepast? de verversingssnelheid al verlaagt (desnoods naar 60 hz)?
 • Het klinkt misschien niet als een antwoord maar meer als een vraag maar ik ben diverse malen ergens, en ik denk niet hier, iets tegengekomen dat te maken hand met de weergave van 100Hz tv`s en beeldafwijkingen bij het aansluiten aan andere apparatuur !?
 • Ja klopt ik ben dit verschijnsel wel eens tegengekomen bij reviews van mensen die een nieuwe televisie hadden gekocht, een 100Hz. Daar vertoonde zich ook paarse/blauwe flekken op het beeld. Dit overigens zonder dat er iets op aangesloten was. Omruilen was de enige oplossing, een tekortkoming van de tv.

  Ik weet niet meer helemaal zeker of ik 60Hz heb uitgeprobeerd maar dat ga ik nog proberen om daar zeker van te zijn. Ik laat wel even weten hoe dat is gegaan.
 • Heb zo nu en dan ook van die vage vlekken op m'n Thomson breedbeeldje (50 Hz). Tekortkoming dus … :(
 • Wij hebben zo'n zelfde fijne 100hz televisie van Philips waarbij ik ook het zelfde probleem heb. Er is volgens mij niets aan te doen. Ik heb alle instellingen van de grafische kaart geprobeert maat te vergeefs. Bij mij helpt het overigens wel wat om te kiezen voor 800*600 @ 16bit kleur. De vlekken zijn dan duidelijk minder (of het is gezichtsbedrog.). Het vreemde is dat ik er met de tv uit van mijn laptop totaal geen last van heb. Mijn videokaart is ook een Asus met zo'n uitbreekdoos. Eem V9180Vs in dit geval
 • ligt aan de philips beeldbuis.Er zit een masker achter de beeldbuis die op sommige plekken te warm word wat resulteerd in vlekken!
  Niks aan te doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.