Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Spel "Prins of Persia doet het niet op laptop

Anoniem
Wim Stout
8 antwoorden
 • Voor mijn kids probeer het spel "Prince of Persia" aan de gang te krijgen op een laptop. Helaas krijg ik de melding "unable to find a valid display mode". Na de vraag "start in safe mode"> Yes.
  Mijn systeem: Jewel 1460 met WinXP Pro ,Intel Pentium 4, 2,6 GHz,512 Mb, video: ATi M9 (= Radeon 9000 voor laptops) ,64 MB DDR videogeheugen, beeldscherm 15" XGA TFT.
  Bij nalezen blijkt het spel mogelijk met Radeon 8500 en hoger, wel zijn er Catalyst driver nodig> 3.7 liefst. Deze heb ik van Ati.com gedownload maar krijg ik niet geinstalleerd want dan vraagt het installatie programmaatje om een VGA adapter. Ik snap er niets van . Wie weet raad????
 • Als je eerst leest wat op de schermen van ATI.com staat dan begrijp je ook waarom je de catalyst niet kan installeren. Een notebook is geen Desktop. Staat heel duidelijk op hun homepage. daar staat dat je de drivers voor je notebook moet downen bij de fabrikant van je notebook

  Prince of Persia is toch een DOS spel dacht ik ? Dan kan die niet op XP draaien dacht ik.
 • Het gaat waarschijnlijk om Prince of Persia 3D, da's een stuk nieuwer, absoluut geen DOS-spel.
 • Prince of persia draait zelfs op me telefoon :lol:

  Nu eff serieus, er is idd een nieuwe versie van het spel uitgekomen die ze wel een beetje duidelijkere naam hadden mogen geven. Het moet opzich wel kunnen maar zoals iedereen al zegt gewoon juiste drivers installeren :)
 • Het is mij nog niet gelukt om dit vrij nieuwe spel aan de gang te krijgen op mijn laptop. Nergens kan ik drivers vinden voor de Ati M9 om het spel te spelen (welke trouwens????). Hoe is de ervaring van anderen met het spelen van spellen op een laptop? zoals MOOH ,Commando's, Sims,
  Ghost recon, Monkey island?
  Is het de moeite waard om deze op de laptop te installeren en het te proberen?
 • ja hoor kun je waarschijnlijk gewoon spelen.
  ik heb zelf een laptop met een mobility radeon(m6) en met deze kan ik unreal tournament en mohaa spelen welliswaar niet op hoge resoluties maar met medium details gaat het allemaal wel goed, maar het is en blijft een laptop he
 • http://www.ati.com/support/products/pc/laptops/index.html

  Dit zegt ATI over de mobile drivers.
 • [quote:c248409939="docart"]MOOH ,Commando's, Sims,
  Ghost recon, Monkey island?
  Is het de moeite waard om deze op de laptop te installeren en het te proberen?[/quote:c248409939]

  Let op bij Monkey Island, dit is echt een oud spel, en tenzij je een pure DOS-omgeving hebt, kan je hiervoor het beste scummVM gebruiken, dit is hier speciaal voor ontwikkeld. (meer info: www.scummvm.org)

  Leentje

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.