Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Radeon 9700 (video memory corruption)

Anoniem
None
42 antwoorden
 • nadat ik ginsteren een complete Watercoolingsset in mn PC had ingebouwd, komen er nu een paar probleempjes naar voren.

  heb dus een Asetek WC set gekocht, voor CPU, NB en VGA.

  nu ging het installeren eerst een beetje stroef, lekte wat hier en daar, maar was niks ernstig.

  nu ik vandaag de rest afgemaakt heb, en de PC startte, kreeg ik bij het opstartscherm van windows een soort van artifacts door mn beeld heen te zien. In het bios waren er ook geen problemen.

  Op mn Desktop is er niet veel te zien, behalve een zwarte balk vlak naast mn muisaanwijzer.

  op het moment als ik een 3d applicatie start, schieten de artifacts je ook om de oren.

  ik heb de vga kaart getest met burnInTest. hier kun je de 2d en 3d van je kaart testen.

  Het draaien van de 3dtesten gaat wel goed, hij ziet geen errors, maar het voorbeeldscherm wat er naast komt te staan zit wel vol met artifacts.

  de 2dtesten echter gaan helemaal verkeerd. hij geeft als foutmelding telkens aan ''Video memory corruption''

  de omschrijving van deze test volgens de help van het programma;

  [quote:5d45077a54]This test directly writes, reads and verifies data to the primary display device using the Microsoft DirectDraw interface. As such, DirectX 8.0 or higher must be installed on the machine under test.
  You may test…

  Just the local video memory ; that is the graphics adapters onboard memory or
  all video memory ; this includes the local video memory and any other video memory, such as RAM reserved for graphics.

  In each case, the test first determines how much of the appropriate memory is free and then fills this memory with a series of test patterns. Each test pattern is written to video memory and then displayed in the test window. After display, the test pattern data is read back from video memory and verified. Any errors are reported.[/quote:5d45077a54]

  daar constateert hij al die fouten dus in.

  het gaat om een Club3d Radeon 9700 NP (geflashed met speciaal PRO bios, nooit problemen mee gehad) drivers waar ik op draai zijn Catalyst 3.9 (en daar heb ik ook nog geen problemen mee gehad)

  het blokje van de watercoolingset maakt goed contact met de core van de vga kaart, ook het terugklokken van de Core en memory in Rivatuner mochten ook niet baten.

  Het is dus echt gebeurd nadat ik de WC set heb geinstalleerd, echter weet ik haast wel zeker dat er geen vloeistof op de videokaart is gelekt.

  ik heb in het bios al wat opties veranderd (Fastwrite uit, meer voltage op de kaart etc)

  heb het blokje al eens wat losser en vaster gedraaid, maar dat helpt ook niet echt. Temperatuur is verder wel goed.

  het probleem is nu dus, heb ik hem gesloopt, waardoor ik mooi de boot inga, want EN de originele cooler is eraf, EN ik heb het originele bios nietmeer, dus terugflashen is ook geen optie..
 • je hebt dus geheugen van je ati verneukt? lijkt me wel duidelijk…
  vooral die zin "lekte wat hier en daar" ….briljant gewoon :lol: klinkt namelijk niet echt goed…. :o

  … zoek ouwe bios op internet …. (is een pagina met bergen ATI biossen weet alleen ff neit waar)
  … zet ouwe koeler erop? … das toch nietzo moeilijk?

  klaar is kees en je kan beginnen met RMA vragen en de boel te belazeren :D
 • [quote:6729702a7c="Vandread"]je hebt dus geheugen van je ati verneukt? lijkt me wel duidelijk…
  vooral die zin "lekte wat hier en daar" ….briljant gewoon :lol: klinkt namelijk niet echt goed…. :o [/quote:6729702a7c]

  joh, als het op de kaart gelekt was, dan had ik het wel geschreven.. Het is niet op de kaart gelekt, er lekte wat rond het pompje, maar dat was geen probleem, want die staat onder in de kast.

  [quote:6729702a7c]zoek ouwe bios op internet …. (is een pagina met bergen ATI biossen weet alleen ff neit waar)[/quote:6729702a7c]

  probleem is dat haast alle biossen online, gehackte biossen zijn, en daar heb ik er hier ook wel genoeg van liggen.

  wat gewoon zo raar is, er is geen water op de kaart gekomen, maar toch is er iets niet helemaal lekker
 • Vandread, wat zijn we weer vriendelijk. Hoe zou jij het vinden als jou 9700 er mee ophield en dan zo'n reactie kreeg. Lomp gewoon…

  @Turbulence, als ik jou was zou ik je oude bios (Back-up gemaakt?) er weer opflashen en dan nog eens kijken…

  Btw: je hoort wel meer van mensen dat de kaart van de ene op de andere dag bepaalde snelheden niet meer trekt…
 • [quote:f6a4e13b4b="Hu'uruun"]Vandread, wat zijn we weer vriendelijk. Hoe zou jij het vinden als jou 9700 er mee ophield en dan zo'n reactie kreeg. Lomp gewoon…

  @Turbulence, als ik jou was zou ik je oude bios (Back-up gemaakt?) er weer opflashen en dan nog eens kijken…[/quote:f6a4e13b4b]
  ja en jij kan niet lezen want over die bios hebtie het nog niet gehad… :roll:
  moet ik em gaan troosten ofzo? als ik me zooi verneuk ben ik ff boos op mezelf en ga weer verder…. laatst was ik met een maat bezig en toen spoot bij zijn videokaart namelijk bij het GPU blok het water eruit

  maar okay het kwam niet op je videokaart… dan word het dus echt tijd voor een RMA actie (mits je de orginele koeler erop kan zetten)
  ik zal ff voor die bios kijken….
 • okay gevonden maar helaas pindakaas geloof ik club3d radeon 9700 NP staat er niet tussen geloof ik.
  http://www.ocfaq.com/softmod/bios.php

  misschien hier maar eens rondkijken of iemand een c3d r97np heeft en anders op GoT gaan vragen?

  over dat niet lekken op de kaart had ik overheengelezen …net als hurun over het bios gebeuren ;)
 • Ik zit inderdaad ook aan de bios te denken, dat geheugen moet niet zomaar stuk gaan, erg vreemd allemaal. ik zou een andere bios proberen en anders de kaart gewoon RMAen, je hebt nog garantie toch?
 • [quote:193111ea6a="Red Dragon"]Ik zit inderdaad ook aan de bios te denken, dat geheugen moet niet zomaar stuk gaan, erg vreemd allemaal. ik zou een andere bios proberen en anders de kaart gewoon RMAen, je hebt nog garantie toch?[/quote:193111ea6a] ik denk dat ie geen garantie meer heeft. want hij heeft zn koeler eraf gehaalt.
 • Tja, dat is ook weer zo, echter als je hij zijn oude cooler er weer op kan zeten en er geen zichtbare sporen zijn..
 • ik had op me ouwe abit KX7(kt333) ook een zalman blokje op de NB gedaan en nag 11 maanden ging die plank dus kassieweile … ouwe blokje erop (met wat ouwe witte zalman prut ;)) en retour :) nieuwe gekregen :D nu gaatie in een server want heb dus KD7(kt400)
 • [quote:a27b527123="Red Dragon"]Tja, dat is ook weer zo, echter als je hij zijn oude cooler er weer op kan zeten en er geen zichtbare sporen zijn..[/quote:a27b527123] heeft ie zn originele cooler nog wel? en jah, als je met een overgeklokte 9700 np aankomt weigeren ze ook je garantie.
 • [quote:f4bb3788a2="koene"][quote:f4bb3788a2="Red Dragon"]Tja, dat is ook weer zo, echter als je hij zijn oude cooler er weer op kan zeten en er geen zichtbare sporen zijn..[/quote:f4bb3788a2] heeft ie zn originele cooler nog wel? en jah, als je met een overgeklokte 9700 np aankomt weigeren ze ook je garantie.[/quote:f4bb3788a2]
  ja als je zegt: KIJK MIJ IK HEB EM OVERCLOCKEN EN NOU DOET IE HET NIET MEER …. maar als je hem normaal hebt gebruikt (als je dat iig zegt :))zullen ze echt nix weigeren…. en dan is er altijd nog "niet geschoten is altijd mis"

  ….beetje zwartkijken wat je doet
 • heeftie niet last gehad van statische electriciteit toen je het koelblok erop monteerde, daar moet je nl. erg voor oppassen.
 • Ik vind het klote voor je. Zeker als het videomemory problemen geeft, geef ik je weinig kans want ook ik had videomemoryproblemen.

  Ik ken je verhaal en ik weet hoe godsgruwelijk vervelend dit is en zeker voor een Radeon 9700 die als een pro draaide.

  En Vandread: je moet je attitude 's een beetje gaan aanpassen en niet zo snel oordelen over mensen.

  RMA'en, ook al heb je zelf niets gedaan qua overklokken of modificering, het blijft kloten. Mij is het gelukt maar het kostte weken van diagnose, herinstall's, meenemen en in andere computer, opsturen en verzenden, weer ophalen of laten brengen en thuis zijn enz…..

  Maar als ie omgeruild kan worden en je krijgt een nieuwe, dan ben je blij… net zoals ik blij ben met m'n nieuwe Hercules Radeon.
 • [quote:f64ff428f6="Red Dragon"]Tja, dat is ook weer zo, echter als je hij zijn oude cooler er weer op kan zeten en er geen zichtbare sporen zijn..[/quote:f64ff428f6]

  Maar ik neem aan dat de cooler als ze de cooler eraf halen, Artic Zilver 5 ontdenken ipv die Adhesive troep die er eerst onderzat. Of zou dat geen probleem zijn…
 • Ik denk niet dat ze de cooler er af gaan halen, waarom zouden ze dat gaan doen.
 • nou, is alleen maar minder geworden. kom nu windows niet eens meer in.

  ik heb misschien ergens een origineel bios kunnen regelen, dus dat is 1. Probleem 2 is nu nog inderdaad de cooler.

  de clipjes waarmee deze vastzat heb ik een beetje moeten slopen, de kaart wou anders niet mooi los.

  nu kan ik dus niet de originele cooler erweer opzetten, maar dat regelen we nog wel.

  het is idd vreemd dat het mem nu ineens stuk is, zeker omdat je met de core bezig bent, en niks met je mem doet.

  zal morgen eens met de kaart terug gaan, en zien hoe ze reageren. waarom ze de cooler eraf zullen halen? misschien om user abuse te ontdekken?? of om de corecode te achterhalen?

  maar goed, stel dat ik zon zalmann heatpipe cooler koop voor mn VGA kaart, zet Zalmann er dan ook bij dat de garantie kan vervallen als je hun producten plaatst?

  bedenk me ook net iets anders…

  stel nu ik RMA de kaart, wat kan ik dan evt terugverwachten? aangezien de 9700 kaarten niet meer te koop zijn…… Hehe, 9800XT ofzo zou wel leuk zijn natuurlijk..
 • [quote:c86695e26d="NoepZoR"]heeftie niet last gehad van statische electriciteit toen je het koelblok erop monteerde, daar moet je nl. erg voor oppassen.[/quote:c86695e26d]

  8)
 • Dan kan ik wel vertellen, hoe het bij mij ging:
  - Eerst 9700 pro maar geen kans. En dan komen ze met
  - 9800 non pro maar ook die niet meer leverbaar

  en dan of je de 9600XT wil nemen, maar mis je de 256 bit en 8 pipelines enz…
 • [quote:5af5ff0d44="turbulence"]

  stel nu ik RMA de kaart, wat kan ik dan evt terugverwachten? aangezien de 9700 kaarten niet meer te koop zijn…… Hehe, 9800XT ofzo zou wel leuk zijn natuurlijk..[/quote:5af5ff0d44]

  ha ha… je moet niet te hard van stapel lopen, zorg eerst maar dat je hem RMA krijgt.

  De Radeon 9700 PRO is nog steeds verkrijgbaar overigens. anders krijg je een 9800SE of zo van ze..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.