Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beste tv-out?

Anoniem
sdk
10 antwoorden
 • Binnen niet al te lange tijd (voorjaar) wil ik een nieuwe videokaart. Aangezien ik nogal regelmatig mijn computer gebruik als DVD of SVCD speler gebruik zoek ik er 1 met een goede tv-out. Ik ben nu verwend met een Matrox G450eTV (en niet verwend met een GeForce 3 Ti500, qua tv-out dan). De Matrox is bijna perfect en ongelooflijk simpel voor tv-out. Het liefst wil ik dan ook een Matrox Parhelia 128MB, maar ik begrijp dat deze geen hardware matige ondersteuning heeft voor DirectX 9.0 (ik speel ook nog 3d games). Welke kaart heeft na Matrox de beste tv-out, NVidia? Is het mogelijk om een losse tv-out kaart te kopen? Of gewoon wachten op een DX 9.0 of DX 10.0 kaart van Matrox?
 • wat is je budget?
  de nieuwe radeon kaarten hebben wel een goede TV-out
 • € 400,= voor de kaart
 • Ja, dus "definately" een Radeon kopen, geen Nvidia…

  Heb nooit van hun een goede TV-out mogen ervaren terwijl ik de TV-out ook een hele belangrijke optie vindt die gewoon perfect moet zijn als je voor honderden euro's een videokaart koopt.

  Ati heeft het gewoon netjes voor mekaar, terwijl je met Nvidia gewoon tooltjes nog moet aanschaffen die ook nog 's wat processortijd slurpen om je TV-out maar goed te krijgen (zonder zwarte balken enz..).

  TV-out Ati Radeon ook nog geschikt voor HDtv, mits je vooruitstrevend bent. Voor 400 euro koop je een Radeon 9800 pro of zelfs tegen die tijd een XT.

  Suc6
 • en wat betreft Matrox, die zijn gestopt met het ontwikkelen van kaarten voor de consumentenmarkt…
 • [quote:49338a1c98="NoepZoR"]en wat betreft Matrox, die zijn gestopt met het ontwikkelen van kaarten voor de consumentenmarkt…[/quote:49338a1c98]

  De parhelia is volgens mij nog gewoon te koop hoor, net zoals die duallhead kaarten.

  link:

  http://www.matrox.com/mga/3d_gaming/home.cfm

  Je moet niet zomaar alles aannemen van tweakers en zelf ook nog eens rondkijken :wink:
 • Parhelia en de kleine broertjes P650 / P750 zijn erg goeie kaarten voor 2D beeld, echter voor games zijn ze wat minder.

  Ik zou dus voor een Radeon 9800 gaan als je TV-out wilt en goed games wil spelen.
 • als je niet zo'n enorme gamefan bent kan je ook gewoon een losse TV-kaart kopen, die doen het meestal nog het best
 • [quote:700301f04c="Interficior"]als je niet zo'n enorme gamefan bent kan je ook gewoon een losse TV-kaart kopen, die doen het meestal nog het best[/quote:700301f04c]????? beter PC weg doen en DVD player kopen :lol:

  Heb zelf de Matrox parhelia , perfekte TV out voor DVD.Maar in jouw geval zou ik gaan voor de ATI Radeon serie
 • [quote:69527941ef="Interficior"]als je niet zo'n enorme gamefan bent kan je ook gewoon een losse TV-kaart kopen, die doen het meestal nog het best[/quote:69527941ef]

  Heb je dan een tv-out op een tv-kaart voor het afspelen van mpg en avi's etc?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.