Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Oude AGP kaart werkt soms wel en soms niet op ander mobo

3 antwoorden
  • Ik heb een ATI Rage IIC 8MB AGP kaart uit een Compaq Deskpro EB series met een Celeron 266MZ gehaald. Deze kaart geplaatst op een Biostar M6TZA Mobo. Hierop heb ik een PIII 500MZ processorzitten. De documentatie van het mobo zegt niets over het AGP slot. Het enige dat ik kan vinden, is dat ik in het BIOS de AGP Arperture size kan instellen. Uit ander forums heb ik ontdekt dat het moederbord AGP 2.0 moet zijn en de AGP kaart ook. De BIOS verander ik door er een PCI kaartje te gebruiken. Dit werkt wel. Wanneer ik de AGP arperture size aanpas en de AGP kaart er indruk, doettie het weer een aantal keren. Na de PC een tijdje uit te hebben gezet, is het echter afgelopen. Een zwart scherm of allemaal kleuren en opstarten ..., ho maar! Het gekke is dat de monitor altijd goed opkomt, wanneer ik er een oud PCI Video kaartje bij plaats. Wanneer ik de PCI kaart er uit haal geeft de monitor weer een wir war van kleuren of helemaal niets. Kan iemand mij helpen?
  • Mogelijk is de batterij op je moederbord defect of wordt die niet bijgeladen. De BIOS komt dan telkens weer in de standaard instellingen.
  • Ik denk dat je in de BIOS in dat geval de AGP-videokaart als eerst moet laten initialiseren en niet de PCI-kaart (zie handleiding mobo) en ook moet je iets m.b.t. palet of iets dergelijks uitschakelen. Haal dan de PCI kaart uit je systeem en start opnieuw op.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.