Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Modden slecht voor je videokaart?

Anoniem
donvanvliet
8 antwoorden
 • Iemand probeerde mij laatst wijs te maken als je je videokaart mod dat dat slecht is. Ik geloof dat niet.

  Is het eigenlijk slecht?
 • [quote:a4e6ea2572="koene"]Iemand probeerde mij laatst wijs te maken als je je videokaart mod dat dat slecht is. Ik geloof dat niet.

  Is het eigenlijk slecht?[/quote:a4e6ea2572]

  anders gezegd… het is niet *goed* voor je kaart
  maar mits je geen gekke dingen doet (verkeerde bios erin flashen ofzo :P mislukte voltage mod etc) en de tempratuur van de onderdelen niet te hoog word zal het niet *slecht* zijn….
 • Het enige geval waarin je videokaart beter zal worden van modden is als je de koeling vervangt door een betere. Alle andere mods zorgen ervoor dat de kaart sneller loopt (en meer hitte veroorzaakt) op een hoger voltage loopt (door een voltmod) en daardoor sneller kan (en dus nog meer hitte veroorzaakt). En een hogere temperatuur brengt altijd een kortere levensduur mee voor elektrische apparaten.
 • shit, gaat ie maar 20 jaar mee ipv. 30 :roll:

  net alsof je tegen die tijd die kaart nog gebruikt :lol:
 • Das waar, maar met de temps waarmee de apparatuur nu draait ga ik er niet vanuit dat het meer dan 8 jaar uithoud.

  Studies mbt elektrische apparatuur zeiden dat elke 10 graden temperatuursstijging de leeftijd van het spul halveerde (ruim genomen) of dit voor computerapparatuur opgaat weet ik niet, maar het idee is er.
 • [quote:87d802e9d4="koene"]Iemand probeerde mij laatst wijs te maken als je je videokaart mod dat dat slecht is. Ik geloof dat niet.

  Is het eigenlijk slecht?[/quote:87d802e9d4]

  hardstikke slecht!! nooit doen!!!

  kom op, beetje experimenteren moet toch kunnen of niet soms :wink:

  ik denk dat jij over 10 jaar allang een 6e opvolger van je radeon 9700 hebt, dus waarom druk maken om zo iets?

  de levensduur van computeronderdelen zijn best lang, ik bedoel hoe lang is het al niet geleden dat de 486 ontwikkeld werd? en die lopen nu ook nog steeds als een zonnetje. daarnaast is de technologie tegenwoordig ook stukken verbeterd, wat de kwaliteit ook alleen maar ten goede komt!
 • Vergelijking met de 486 gaat niet helemaal op omdat die niet zo heet word als de cpu's van nu.

  Je punt is echter wel duidelijk en klopt ook turbulence, het ging erom te illustreren dan slijtage hoger is en de kans op falen binnen de gebruikstermijn hoger.
 • [quote:d3f3ebc621="turbulence"][quote:d3f3ebc621="koene"]Iemand probeerde mij laatst wijs te maken als je je videokaart mod dat dat slecht is. Ik geloof dat niet.

  Is het eigenlijk slecht?[/quote:d3f3ebc621]

  hardstikke slecht!! nooit doen!!!

  kom op, beetje experimenteren moet toch kunnen of niet soms :wink:

  ik denk dat jij over 10 jaar allang een 6e opvolger van je radeon 9700 hebt, dus waarom druk maken om zo iets?

  de levensduur van computeronderdelen zijn best lang, ik bedoel hoe lang is het al niet geleden dat de 486 ontwikkeld werd? en die lopen nu ook nog steeds als een zonnetje. daarnaast is de technologie tegenwoordig ook stukken verbeterd, wat de kwaliteit ook alleen maar ten goede komt![/quote:d3f3ebc621] ik een 9700? ik heb een 9500 :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.