Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

30.82 driver

Anoniem
arjant2
11 antwoorden
 • Wat is er verandert na de 30.82 driver va NVidia? Ik kan bijv. Red Alert alleen maar spelen op mijn GeForce 3Ti500 met de 30.82. De enige driver die ik daarna nog kan installeren is de 40.72 WHQL driver. Na 40.72 gaat het gruwelijk mis met installeren, krijg computer de alleen maar in veilige modus opgestart. Het is voor games allemaal niet zo erg (vind ik persoonlijk), maar de laatste versie van tv-tool verlangt een driver versie van 43.45, dus…
 • Heb je wel al je drivers gedelete voor je de nieuwe installeerde? En dan 'echt' gedelete, met bv. driverkiller.

  Zowiezo zou ik een format en verse windows install doen bij installatie van die nieuwe drivers, en zoek de nieuwste even op.
 • Heb dat allemaal al geprobeerd. Ik heb er zelfs een andere computer omheen gebouwd en kreeg precies hetzelfde probleem. Je merkt al tijdens het installeren van de drivers dat het misgaat: als het niet goed gaat wacht ie bij 33% een tijd. Gaat de driverinstallatie wel goed, dan wacht ie tijdens de installatie van de drivers bij 66%.
 • Vreemd, de GeForce 3Ti500 zou gewoon moeten werken met de 53.03 drivers, als het niet werkt denk ik eerder aan een conflict met je instalatie.

  een schone instalatie van windows met de 53.03 drivers werkt ook niet?

  Overigens zou ik met een GeForce 3Ti500 gewoon de 30.82 als dat prima gaat. waar heb je de nieuwere drivers voor nodig?
 • Ik heb een verse installatie met deze kaart gedaan op 2 verschillende systemen. Eerst kreeg ik de volgende mededeling van WindowsXP:
  "Computer restarted after an unexpected shutdown. Microsoft Windows detected a possible device failure. The driver for the display device was unable to complete a drawing operation. Please check with the device manufacturer for a driver update"
  Die krijg ik als drivers gebruik onder nummer 30.85 die niet WHQL zijn. Boven de 40.72 werken ook de WHQL drivers niet (goed) meer.
  Ik wil boven de 40.72 gaan, omdat TVTool 9.5.5.3 drivers verwacht boven 43….
 • Lijkt wel of er iets in de bios van de videokaart niet goed is, raar, de 53.03 WHQL werken dus ook niet begrijp ik uit je schrijven
 • Ik heb de 52.16 WHQL geprobeerd, maar dan kan ik alleen in safe mode opstarten. Is het mogelijk om de kaart te testen en/of de bios te flashen?
 • 52.16 drivers zijn niet zulke beste drivers voor de GeForce 4 ti heb ik begrepen, de 53.03 werken een stuk beter.

  Ik zou de oude drivers grondig verwijderen met drivercleaner 2.6 zoals in de FAQ staat en daarna de 53.03 drivers testen
 • Helemaal gedaan zoals je zei, ook nog de laatste VIA drivers geinstalleerd. Met 53.03 kan ik alleen boot'en in safe mode. Dus maar weer de 30.82 drivers erop.
 • Beste wensen allemaal!
  Niemand enig idee voor mijn probleem? Ik zoek mij scheel op het internet maar vind alleen maar mensen met hetzelfde probleem, die het ook niet opgelost krijgen? Lijkt wel een conflict met dee VIA chip (KT133A).
 • Hmm , dat is vreemd als ik op mijn pc de Forceware drivers installeer dan is er niets aan de hand….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.