Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

club3d 9800 pro, iemand evervaring?

Anoniem
Pceetje
24 antwoorden
 • ik ben van plan om een club3d radion 9800 pro te kopen. aangezien het ding nogal een aantal jaartjes mee moet gaan, wil ik wel de beste 9800 pro hebben. dus is club3d een goed merk voor videokaarten, of is een saphire/hercules een betere deal?
 • Performance is hetzelfde. Maar ik prefereer Hercules, dan Sapphire. Hercules omdat hun kaarten degelijker aanvoelen en betere koeling kent en zijn daardoor goed te klokken
 • Nou, opzich is er niet zo heel veel mis met de club-3d radeon 9800pro, als je echter de beste wil ben je inderdaad beter af met hercules! Vooral de koeling is stukken beter (nou herinner ik me trouwens ook weer dat de fan op de club-3d kaart het na verloop van tijd bij veel mensen begaf…, dus mss ben je toch beter af met een ander, echter wel duurder, merk)
 • Mocht je toch voor de Club3d kiezen (met de kwalitatief mindere koeler) dan kun je voor het prijsverschil altijd een Zalman koeler (ongeveer 35 euro) erop zetten/laten zetten(met garantie)
 • Club3d is nix mis mee, mocht die koeling al niet voldoen kun je die altijd nog wel vervangen.
 • Ik heb zelf al 2 kaarten van Club 3d gehad een 9100 en een 9700. Met die kaarten is niks mis mee, het zal misschien wel zo zijn dat met overkloken de "betere" merken wat verder kunnen/zullen gaan.

  Voor gewoon gebruik is een club 3d goed genoeg en mocht de cool het begeven hebben we ook nog zoiets als Garantie.
  Bovendien is het de kooler van mijn Hercules radeon 9000 die het bij mij begav. hij maakte eerst een raar geluid en dat bleek de kooler te zijn. Maar ook dit viel onder de garantie en heb hier een nieuwe 9100 voor weer gekregen

  Wil je niet te veel uitgeven neem gewoon de Club 3D
 • bedankt voor alle replies…

  maar even voor de duidelijkheid, het enige verschil is dus de koeling?
 • en de verpakking en de software :P
  maar je gaat niet voor stel €70 extra voor de hercules omdat die betere koeling heeft, dan kan je beter zelf een zalman vga koeler erop zetten :wink:
 • Ja idd,

  Gewoon ff naar het prijsverschil kijken (deze zijn van preiswatsjj 8) )
  Hercules Radeon 9600 Pro 128 MB 199,-
  Club 3D Radeon 9600 Pro 128 MB 144,-

  Stel dat je nog een cooler erop wilt kopen
  ThermalTake Giant II VGA Koeler 24 euro
  Vantec Iceberg Pro 19 euro
  Zalman VGA ZM-80C heat Pipe 30 euro
  Gewoon die Club 3d dus prijsverschil is veel te groot
 • het is de club3d geworden. en ik heb net deze koeler bestelt.

  even snel een beetje een off topic vraag, weet iemand of je arctic silver 5 kunt gebruiken op een radeon kaart?
 • aaah. de arctic :D :P 8)
  die heb ik dus op me radeon 9700 pro gedaan, met toevallg arctic silver5 :wink:
 • Je hebt er een mooie cooler op en je bent nog goedkoper uit ook :lol:
 • Club-3d is een prima kaart, de kaart voelt degelijk aan (maar aangezien je hem niet de hele dag in je hand hebt boeit dat niet :D ;) ).

  Of je nu een CLub-3d, Asus, Saphire, Connect-3d, Hercules, Gigabyte, Powercolor of zo neemt maakt niet veel uit, alle kaarten zijn gemaakt naar het reference design van ATI, alle kaarten zijn (op de koeling na) dus de zelfde kwaliteit.

  Hercules en Asus hebben een betere koeling echter is het onzin dat deze kaarten daardoor verder willen overklokken.

  Als je wilt overklokken kun je het beste een Club-3d kopen en er een Artic of Zalman cooler op zeten (waterkoeling is nog beter maar duurder).
 • Hercules heeft dan nog 3 jaar garantie. De rest die RD noemt, 1 jaar.
  Ati-reference design ongetwijfeld maar de pcb voelt degelijker aan, evenals de aanhechting van het stalen plaatje om je kaart vast te schroeven in je PCI-slot.

  Vind de gefabriceerde Ati-reference design op de PCB, eigenlijk de kaart in z'n geheel toch degelijker aanvoelen dan club3d. Volgens mij is ie ook zwaarder in z'n gewicht, maar niet gewogen.

  Maar ja, da's mijn mening.
 • Asus heeft ook 3 jaar garantie.

  Referentie design geeft ook aan wat voor PCB, de PCB van hercules is op de kleur na het zelfde. dat hij dergelijker aanvoelt (voor zover dat boeit :roll: ) komt eerder door het extra gewicht van de koperen koel elementen op de hercules.

  Ik zelf heb ervaring met Hercules, Asus, CLub-3d, Connect-3d en Gigabyte Ati Radeon 9700 en 9800 kaarten. de kaarten zijn allemaal evengoed op de koeling na.
 • ja, voor zover dat boeit - iets wat mij degelijker aanvoelt, krijgt bij mij wat meer vertrouwen. Als de koeling beter is, kan men dan zeggen dat de kaart kwalitatief beter is ?

  Koeling lijkt mij belangrijk, of nie ? Is de koeling van de Hercules "overdone"… Ik vraag me dit bovenstaande allemaal af, om op een 1 of andere manier het prijsverschil van de Hercules te kunnen verklaren.

  Het is toch 70 euro, het moet toch ergens inzitten, zou je verwachten ?
 • Ik heb zelf ook een durdere ASUS kaart gekocht, puur omdat ik me daar lekerder bij voelde, het aanschaffen van een Hercules of Asus kaart (zelfde prijs cathagorie) moet je alleen doen als je je niet druk om geld maakt.

  De extra hoge prijs van ASUS en Hercules kaarten zit hem in de naam, 3 jaar garantie, dure/goeie koeling en de vele extra software die erbij zit.
  tja, als je dat het geld waard vind moet je dat vooral eraan uitgeven.

  Een Club-3d met een Zalman ZM80C-HP cooler is goedkoper en nog beter te overklokken ook door de zalman cooler.
 • Ja maar zoals je weet heb ik een nieuwe Hercules (compleet), voor minder geld dan een Club3D hehe :-)
 • Ja ok, uitzondering, maar omdat jij een goede goedkope Hercules kaart hebt vind ik het niet een reden iemand anders een dure Hercules kaart aan te raden boven andere videokaarten.
  Dat doe ik ook niet met mijn dure ASUS kaart.

  Club-3d is gewoon een prima merk als je voor weinig geld een prima kaart wilt hebben moet je die hebben.
 • Ik heb zelf een Club3D R8900 Pro 256 mb ddr2 en ik ben er echt zeer tevreden mee 8) Overklokken gaat niet echt geweldig maar alle spellen draaien perfect met details op z'n hoogst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.