Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

tv-kaart met divx-omzettingsfunctie?

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hallo,

  Ik beschik over een 2 Ghz Intel Pentium 4 computer met Radeon 7500 videokaart. Graag zou ik een tv-kaart aanschaffen om in de toekomst televisieprogramma's op te nemen op cd of dvd. Daar ik niet over alte veel hardeschijfruimte (40 GB) beschik, vraag ik mij af of er tv-kaarten bestaan die bij opname meteen een on-the-fly divx-omzetting kunnen verwezenlijken?

  Welke tv-kaart is hier (van liefst niet meer dan ongeveer 100 euro) eventueel het best voor geschikt?

  Veel dank bij voorbaat,

  othello1
 • volges mij bestaat dat niej, in elk geval niet in die prijsklasse
  misschien kan je beter een 2e hands hd van 60 Gb erbij kopen + goedkoop Tv-kaartje.
 • Mijn tv-kaart kan dat, en die was maar 59 Euro.

  zie specs onderschrift
 • Het is een voorstel dat ik beslist zal overwegen, maar beschikt de "TerraTec Cinergy 600 TV/Radio" niet over de mogelijkheid voor directe divx-omzetting?

  Heeft iemand ervaring met deze tv-kaart?
 • Ik heb de 400 (dezelfde, maar dan zonder radio) en de kwaliteit van het beestje is prima. Ik gebruik 'm om VHS om te zetten naar DVD. Ik kan capturen met alle mogelijke codecs.

  Overigens is 40 GB wel heel erg weinig.
 • Enig idee waar de TerraTec tv-kaart eventueel online te verkrijgen is? De meeste winkels lijken Happage en Pinnacle aan te bieden.
 • http://www.tweakers.net/pricewatch/38082

  De goedkoopste (Alternate) is een betrouwbaar adres.
 • Mijn Pinnacle PCTV kan het ook, kan rechtreeks op harde schijf opnemen in elke video codec die op mijn systeem geinstalleerd is, dus ook divx, zelfs direct in Mpeg 2 voor dvd gebruik geen probleem, echter een potige pc is wel vereist voor deze (vanaf 2 mhz + 512 ram) manier van opslaan.
 • Is dat eigelijk niet de vraag van hem? :roll: Hij wil juist meteen met waarschijnlijk een on-chip kaart het doen. Dus dat de videokaart voor jouw hem omzet zonder proc tussenkomst…. Aangezien je, zo ver ik weet dan, zelfs met de snelste procs geen 'real-time' conversie kan doen zal of het beeld erg gaan schokken of zal je eerst op de HDD moeten opslaan…

  Overigens stond C!T nr. 4 (2003) maar een met zon MPEG-2 chip (de Hauppauge WinTV PVR 250), en die koste toen 210,- dus niet echt in je buget…
 • Zoals ik zeg gaat het uitstekend zonder MPEG chip op je kaart met een Pentium 4, kan je voor zijn prijs een gewoon tv kaartje aanschaffen, en alle video opslaan, nadeel is dat je processor maximaal belast is en je andere handelingen best uitstelt.
  Nota: Bij Pinnacle moet je wel voor de Pro gaan wil je alle codecs kunnen gebruiken.
  http://www.hardware.info/reviews.php?id=307
  http://gathering.tweakers.net/forum/find/keyword?action=find&data%5Bsearchtype%5D=search&data%5Bq%5D=pctv&data%5Bboolean%5D=OR&data%5Bposter%5D=&data%5Btopicstarter%5D=&data%5Border%5D=relevance&data%5Bage_start%5D=&data%5Bage_end%5D=&data%5Btopicstatus%5D=&data%5Bsearchtimeout%5D=15&data%5Bsearch%5D=Zoek#hitstart
 • De duurdere kaarten, die het werk van de processor overnemen , vallen inderdaad wat buiten mijn budget. Ik leer dat een grotere harde schijf beslist nodig zal worden en dus prioriteit moet krijgen.

  Heb ik het juist begrepen dat geen enkele tv-kaart , die voor het capturen gebruik moet maken van de processor, momenteel in staat is een degelijk gesynchroniseerde on-the-fly-omzetting naar divx of Mpeg2 te verwezenlijken en dat dit softwarematig na het capturen en dus na opslag op de harde schijf dus door zowel de Pinnacle PCTV en De TerraTec gerealiseerd kan worden.

  Blijft dus de vraag of TerraTec niet van een recentere en dus misschien betere (Philips)-chipset gebruik maakt? Zal één van beide kaarten beter kunnen samenwerken met mij Ati Radeon 7500 videokaart of maakt dit geen verschil uit.

  Mag ik u allen alvast erg veel danken voor de er goede hulp die ik nu al gekregen heb.
 • Samenwerking met elke Agp kaart is geen probleem, is immers DirectX ondersteunend.
  Ik capture direct naar het gewenst formaat Divx, MPeg2 voor Dvd, geen bewerking achteraf meer nodig.
  Ben heel tevreden sedert ik mijn Pentium 4 heb voor deze klus.
  http://www.tv-cards.com/pctv.php
 • Extra software voor Pctv cards:
  http://www.tv-cards.com/apps.php

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.