Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Geforce 2 Ti 64 mb

Anoniem
None
10 antwoorden
 • ik heb een geforce 2 Ti videokaart (64mb) van het merk ELSA Gladiac, en ik heb op meerdere monitoren steeds een te donker beeld op het scherm. vooral bij spellen spelen heb ik een zo donkere achtergrond dat het spelen haast niet kan. de instellingen veranderen aan de monitor heeft dan zelfs ook geen zin. onder windows heb ik die problemen niet en in de spellen heb ik het ookal zo ingesteld dat de kleuren zo licht mogelijk zijn, maar de kleur is en blijft te donker.

  zo is het spelen van spellen eerder frusterend dan ontspannend. nu is mijn vraag, is er een software programma waarmee je de kleurinstellingen voor je videokaart software matig licht in kunt stellen? want via de monitor wil het niet meer (die staat al helemaal op 100% ingesteld). reeds meerdere 17-15 inch monitor geprobeerd, en telkens wou het niet lukken.

  kan iemand mij hier me helpen soms?
 • Mischien is dit iets voor je:

  http://www.colorific.com/
 • bedankt, zal het eens uitproberen dan
 • [quote:0e8f73a3dd="travis"]kan iemand mij hier me helpen soms?[/quote:0e8f73a3dd]

  Ook al geprobeert via je videokaart instellingen?

  desktop->[rechtermuis knop]->instellingen->geavanceerd &c &c

  Nu even zoeken naar 't tabblad voor kleurcorrecties. Nu kan je gewoon de helderheid van je bureablad/desktop veranderen en opslaan in een apart profiel genaamd 'games' of iets dergelijks.

  Zo deed ik het toen mijn oude 14" monitor alle spellen veels te donker weergaf: tijdens een spel tijdelijk van profiel veranderen. :)
 • ik kan het tabblad kleurcorrecties niet vinden, heb alleen klerubeheer, en die is helemaal leeg verder, dus dan moet ik een kleurprofiel toevoegen, en ik weet verder niet hoe je dit dan dient op te lossen.

  maar ik heb niet de software van nvidia geinstalleerd, alleen de drivers van windows xp zelf. is dat misschien de oplossing, de software van nvidia installeren en het dan nogmaals proberen?

  hoor het graag
 • O o. Dat is natuurlijk het 1e wat je doet!
  Zie FAQ voor de laatste drivers!!
 • de laatste drivers heb ik wel geinstalleerd hoor, die worden standaard door windows update geinstalleerd, dus die zijn het laatste. die nvidia software heb ik niet geinstalleerd, omdat windows de drivers al had geinstalleerd.

  maar ik zal zo die software even installeren en dan kijken of ik het kan veranderen.
 • Onjuist.
  Windows update alleen hen bekende drivers.
  Speciefike kaartdrivers door fabrikanten uitgebracht worden niet automatisch updated. Die zal je zelf moeten zoeken en installeren.
  Het zoekwerk is al gedaan voor je door Red Dragon (FAQ). De installatie zal je zelf moeten doen.
  PS: verwijder eerst de oude drivers!
 • ik heb inmiddels de drivers van nvidia geinstalleerd en nu kan ik de helderheid etc aanpassen voor de games, het spelen van de spellen gata nu wel lukken.

  je wilt alleen niet werken met windows zo, zo ligt, doet zeer aan de ogen, maar voor de games spelen is het perfect

  probleem opgelost bij deze.
 • Da's mooi dat je het nu werkend heb :)

  [quote:dec8163291="travis"]je wilt alleen niet werken met windows zo, zo ligt, doet zeer aan de ogen, maar voor de games spelen is het perfect

  probleem opgelost bij deze.[/quote:dec8163291]
  Vandaar dat ik ook toendertijd twee profielen had aangemaakt, genaamd 'normaal' en 'games' :wink:
  Ik weet alleen niet of je het wisselen van profielen kan koppelen aan een short-cut ofzo, want het elke keer graven in de menu's voor en na spelletjes is best irritant na verloop van tijd :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.