Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

PC naar TV: Composiet forceren met een ATI-kaart

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Het onderwerp is misschien wat ongelukkig geformuleerd, maar het probleem is als volgt:
  Ik heb een ATI Radeon 9800 en via een "SCART <> jack + s-video"-kabel heb ik deze aangesloten op mijn TV. Alles staat goed ingesteld (ik heb de FAQ en zoekfunctie gebruikt), maar het beeld is zwart-wit. Nu vermoed ik dat mijn TV geen s-video ondersteund. Nu schijn je met nVidia-kaarten softwarematig te kunnen instellen dat de verbinding composiet is (zelfs als er sprake is van s-video).

  Nu is mijn vraag:
  Kan dat ook met ATI-kaarten gedaan worden? Zo ja, waar stel ik dat dan in? Zo nee, is het dan voldoende om een verloopstekkertje/adapter van s-video (contra) naar composiet (mannetje) aan te schaffen? Zover ik weet zijn er namelijk geen "SCART <> jack + composiet"-kabels).
 • Als je composiet selecteert, dan wordt de composiet-uitgang gebruikt. De s-video wordt dan denk het uitgeschakeld. Lijkt me niet dat dat werkt.

  Zet gewoon tussen het scart-blok en de s-video een verloopstekkertje van s-video -> composiet.

  Probleem opgelost
 • Zo, het was even zoeken, maar bij de MediaMarkt (sorry voor de reclame, maar ze zijn het waard) heb ik uiteindelijk het bewuste verloopstukje (contra-SVHS > tulp) kunnen vinden. Resultaat: prachtige kleuren op mijn TV-toestel :D
  Het vereiste echter nog even wat aanpassingen aan de TV-instellingen, maar via het YC-kanaal kreeg ik uiteindelijk kleur (AV geeft nog steeds zwart/wit).
  Maar goed. Het resultaat is bereikt met 1 kant-en-klare kabel en een klein verloopstukje en daar was het mij om te doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.