Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart zonder ventilator

Anoniem
Interficior
16 antwoorden
 • Ik laat een pc bouwen die zo goed als ontdaan is van geluid. Mijn huidige pc staat in mijn woonkamer (kan niet anders) en het ding staat dag en nacht aan, is nu eenmaal nodig. Onnodig te zeggen dat ik af en toe debiel word van het geruis gesuis en overige takkeherrie. Nu geef ik aan m'n nieuwe computer een vermogen uit aan een speciale voeding en processorkoeling maar dan hebben we dus nog de grafische kaart. Nu zijn er kaarten die geen ventilator hebben, b.v. de Radeon 9600 128Mb (non pro). Ik game heel af en toe, maar 't mag geen naam hebben. Is dit nu een juiste keus? Of zijn er nog betere alternatieven zonder ventilator?
 • Nou dat bestaat wel je kan waterkoeling aanschaffen dat is bijna geruisloos (12 decibel dat is zo hard als je een lucifer laat vallen) En dat ook op je grafische kaart aansluiten

  Maar ik ken geen grafische kaart met een passieve koeler,
  Misschien hier http://www.mycom.nl
 • Haal de active cooler eraf en bouw er een passive zalman cooler op:

  [img:8994e16dfa]http://www.zalman.co.kr/images/0311/ZM80C-HP/ZM80C-HP2_b.gif[/img:8994e16dfa]

  http://www.zalman.co.kr/english/product/ZM80C-HP.htm
 • als je nauwelijks spelletjes speelt kun je ook een simpel grafisch kaartje nemen waarop alleen passieve koeling zit, dit zie je oa bij enkele gf 4 mx 440 kaartjes, maar volgens mij zijn de wat goedkopere radeons ook wel te krijgen met passieve koeling.
 • mij lijkt die optie van RD het beste…..hen dezelfde cooler, maakt niet tot weinig herrie
 • [quote:d20ae9cb49="koene"]mij lijkt die optie van RD het beste…..hen dezelfde cooler, maakt niet tot weinig herrie[/quote:d20ae9cb49]zonder fan maakt ie helemaal geen geluid en koelt redelijk goed
 • Maakt het uit of je een gewone hebt of een C, want ze hebben beiden 1000 cm² oppervlakte. Alleen ik heb ik een raam dus dan staat die goudkleurige wat beter, dus wat zijn de verschillen qua prestatie?
 • Heeft dit nog ook nut met een zwate grafische kaart (9600 XT)
 • Die Zalman kost maar 30 euro, ik zou dat altijd doen in plaats van waterkoeling. Waterkoeling is altijd een geklooi als je wat wil wisselen.
  Een Radeon 9600 XT kan prima uitgerust worden met de Zalman. Sommige koelingen zoals die van de ASUS Radeon 9600 XT zijn zo groot dat ie ook over het geheugen valt.
  De koeling voor de geheugens is meerstal voor de show omdat aan de achterzijde (waar de andere helft van het geheugen zit) vaak helemaal geen koeling zit….
 • [quote:978cf4e504="Interficior"]Maakt het uit of je een gewone hebt of een C, want ze hebben beiden 1000 cm² oppervlakte. Alleen ik heb ik een raam dus dan staat die goudkleurige wat beter, dus wat zijn de verschillen qua prestatie?[/quote:978cf4e504]

  De ZM80C schijnt ondanks het zelfde opvervlak als een ZM80A toch weer beter te koelen, blijkbaar hebben ze toch het een en ander weten te verbeteren.

  Ze zijn beiden van het zelfde materiaal gemaakt dus daar ligt het niet aan.
 • Maakt die OP1 fan eigenlijk uit of is dat ook een beetje voor de show
  Want op normal mode maakt ie 33 dB geluid, dat vind ik echt onacceptabel, vooral voor een Zalman
  In silent mode is hij wel stil.
 • [quote:1d6d4bb7e6="Interficior"]Maakt die OP1 fan eigenlijk uit of is dat ook een beetje voor de show
  Want op normal mode maakt ie 33 dB geluid, dat vind ik echt onacceptabel, vooral voor een Zalman
  In silent mode is hij wel stil.[/quote:1d6d4bb7e6] die op1 fan wordt aangeraden vanaf radeon 9700 pro
 • Moet er niet ergens in je kast een koeler staan te blazen over dat blok of hoeft dat niet persee
 • DAt komt dus hetzelfde over als die OP1, dus vanaf zwarte videokaarten is het aan te raden. Je kan naturlijk ook even de boor pakken en een 120mm fan in je kast zetten bij je videokaart 8)
 • Ik weet het niet hoor. Mijn pc is een beetje allergisch voor boren, hamers, zagen enz :wink:
 • Je kunt ook kijken bij sapphire,die hebben 2 radeon kaarten 9600pro en 9800pro- de ultimate serie met passive koeling; daar kun je een aardig spelletje op spelen.
  Creative heeft een FX 5600 met passive koeling,ook een redelijke spelkaart

  suc6

  werner

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.