Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Grafische kaart voor Adobe 7.0

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo ,
  I.v.m. de aankoop v.e. nieuwe computer en dit voornamelijk om met fotobewerkingsprogramma's zoals Adobe 7.0 te experimenteren kunnen jullie mij enkele nuttige tips geven.
  Het hart van de computer zal een Athlon XP 2600+ Plus Boxed worden , het moederbord ABIT NF7+S van n Vidia n Force 2.
  Nu zou ik willen weten welke grafische kaart ik moet nemen voor deze configuratie .
  Een videokaart heb ik die ook nodig en wat is eigenlijk het verschil tussen beiden.

  Theo.
 • Met de grafische kaart word normaal gewoon de videokaart bedoeld. Voor fotobewerkingsprogramma's heb je niet direct een goede grafische kaart nodig, maar veel intern geheugen.
  Bij jouw systeem zou het echter wel leuk zijn een snelle videokaart te plaatsen. Ik raad altijd de Radeon 9600 of 9600 pro 128 MB aan (nee Duketheboss, niet de XT!) of de Geforce FX5900 (daar is Red Dragon erg tevreden over geloof ik). Het is niet een high-end kaart, maar kan wel alle huidige wensen vervullen die je van een kaart zou willen denk ik. Mocht je helemaal niet willen gamen dan kun je voor bv. de Radeon 9200 gaan.
 • Speel je spelletjes op de pc? dan is een radeon 9600 zeker aan te raden.
 • Als je nog niet goed weet wat je wil gaan doen, dan vind ik op dit moment de GeForce FX 5900 XT de beste keus. De kaart kost nog geen 200 euro en past goed bij je systeem.

  Heb je een aversie voor spellen dan is het beter te kiezen voor een GeForce FX 5200 o.i.d. Deze kaarten kosten ongeveer 75 euro.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.