Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe TFT max €400,-!!

Anoniem
zjarl
10 antwoorden
 • Zoals het in het topictitel al staat. Ik zoek voor de PC van m'n ouders een TFT scherm met echt een max van €400,- en het liefst er een stukkie onder.

  Ze hebben nu nog zo'n vaag 15" CRT dingetje van Tulip maar die heeft z'n best tijd wel gehad.

  Ik vraag 15" omdat 17" al snel te duur wordt volgens mij….en bij TFT's if 15" toch groter dan CRT 15"?

  Er hoeft niet op gegamed te worden, veel geinternet en veel met plaatjes gedaan. Dus de kleurweergave moet perfect zijn, helder duidelijk en rustig beeld en de responsetijd is echt niet boeiend.

  Iemand suggesties? Alvast bedankt,

  Michel.
 • 15"tft is 1024*768
  15"crt is 800*600
  (aanbevolen resoluties)
 • Ja zoiets dacht ik al wel….komt wel goed dus.

  Iemand ideëen? :wink:
 • Mijn vader heeft een 17" tft scherm voor iets meer dan 300 euro gekocht.Een f*ck responsetijd, je kan niet zo goed van de zijkant kijken, maar de kleuren zijn goed.Maar als je er echt mee gaat fotobewerken, kan je toch beter een crt tje kopen.Die geven kleuren beter weer.
 • ik vind de samsungs tft's wel helder beeld hebben
  de kleuren zijn echt goed volgens mij. ik zit nu op de samsung syncmaster 151S, maar die is volgens mij niet meer tekoop.
  maar genoeg keus volgens mij
 • Het is niet echt het fotobewerken…meer het vele bekijken en uitzoeken (op grond van helderheid en kleur dan) van de foto's wat veel zal gebeuren.

  En als m'n moeder het te pakken krijgt zal ze ook nog wel es misschien die dingen gaan bewerken, maar echt veeleisend zal het dan niet zijn. :wink:
 • De prijzen van 15" TFT's beginnen bij rond de 270 euro. Een 15" TFT schijnt ong. even groot te zijn als een 17" CRT. Voor 270 euro heb je bijv. videoseven. Ik heb ze in de winkel bekeken, maar ik vond de foto's en dergelijke prima er uit zien, dus voor fotobewerking zal een TFT-scherm wel voldoen lijkt me.
 • Nou niet even groot als een 17" CRT, iets minder. Dit komt omdat de CRT schermen bollend zijn en je de uiteinde niet echt goed kan zin, een TFT is plat. Maar een verschil van 2" lijkt me echt niet hoor.
 • Om het maar even te laten weten.

  Het is een Samsung SyncMaster 152N geworden voor zo'n €350,-. Hebben hem net binnen en tot nu toe zeer tevreden. Heel mooi beeld en voor zover ik heb kunnen ontdekken 2 dode pixeltjes, maar die zitten beide rechtsonderin dus dat valt niet op. :wink:

  In ieder geval bedankt voor de reacties.
 • [quote:f651044a8d="maarten144"]Nou niet even groot als een 17" CRT, iets minder. Dit komt omdat de CRT schermen bollend zijn en je de uiteinde niet echt goed kan zin, een TFT is plat. Maar een verschil van 2" lijkt me echt niet hoor.[/quote:f651044a8d]

  17" CRT en 15" TFT zijn vrijwel even groot omdat die extra 2 inch bij een CRT monitor onder de uiteinden verstopt zitten. Een verkoper in de winkel heeft het me met een meetlint laten zien en het bleek inderdaad zo te zijn dat een 15" TFT vrijwel dezelfde beelddiagonaal had als een 17" CRT.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.