Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Video kaart in laptop

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb een compaq 1216EA laptop(AMD) een best snelle laptop maar er zit maar 8 mb video geheugen :cry: nu was mijn vraag kan ik dat nog upgraden of uitbrijden of kan er mischien een andere een andere video kaart in of iets anders?
 • Simpel maar waar: Nee…

  In een laptop zit een videokaart ingebouwd en dat kun je dus niet uitbreiden. Meschien nog meer geheugen laten gebruiken van het systeem geheugen, want meestal egbruik een laptop dat ipv echt video geheugen.
 • Ik ben één keer op een beurs een al wat oudere laptop tegengekomen die een soort van pga socket had voor de grafische chip. Die kun je dus wel uitwisselen (voor het geval deze zaken nog te koop zijn). In alle andere gevallen betekent het dus inderdaad: Meer RAM geheugen toewijzen aan je grafische kaart.

  Je zult hoe dan ook je laptop moeten openschroeven om erachter te komen. De groetjes van Jan Willem
 • [quote:d0a99eed17="jwspruyt"]Meer RAM geheugen toewijzen aan je grafische kaart.

  Je zult hoe dan ook je laptop moeten openschroeven om erachter te komen. De groetjes van Jan Willem[/quote:d0a99eed17]

  Maar hoe doe ik dat dan meer RAM geheugen toewijzen aan mijn grafische kaart,kan ik dat instellen in de BOIS ?
 • [quote:8e0006b085="real rock"]Maar hoe doe ik dat dan meer RAM geheugen toewijzen aan mijn grafische kaart,kan ik dat instellen in de BOIS ?[/quote:8e0006b085]Jep, in de bios ja. Bij chipset settings denk ik zo en dan bij AGP memeory of zoiets
 • Kan je dat mischien wat meer uitlegen ik ben nou niet echt een prof in dat zoort dingen
 • Start de PC op en kijk of er nergens iets staat van "press … to enter BIOS" doe dat. Je komt nu in de instellingen van je PC. Zoek dan waarschijnlijk bij Integrated Chip Pherials naar VGA memory, als het niet daar staat zoek dan de hele BIOS af.
 • General X,ik ga het proberen

  VEEEEL dank :D :D :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.