Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

monitor aan/uit

Anoniem
matel
6 antwoorden
 • Een waarschijnlijk eenvoudig te beantwoorden vraag:
  Wat is verstandiger: elke dag je monitor aan en uitzetten of de monitor dag en nacht aan laten staan (stand-by & slaapstand)?

  Maakt het nog uit welk type monitor het is? Ik heb een 19" CRT diamondtron monitor. Elke keer bij het aan en uitzetten hoor je de degaus. Kan dit kwaad of is dit juist goed.

  Groeten, Ixie
 • Als ik mijn monitor (voor wat langere tijd) niet nodig heb (zeg ongeveer een uurtje) dan zet ik hem helemaal uit (met het aan/uit knopje dus). In de standby- of slaapstand trek je alleen maar stroom terwijl het helemaal niet nodig is.

  Het kan zijn dat als je een herstart uitvoert van je besturing dat dan je monitor een degauss uitvoert. Vooral als de pauze van de herstart langer dan ongeveer 5 seconden duurt. Dit staat tenminste in de gebruiksaanwijzing van mijn 17" Dell monitor. Mijn 19" monitor van Gericom doet dit echter niet. Het zal dus best een beetje merkgebonden zijn. Groetjes van Jan Willem
 • Mijn 17" LG flatron voert ook altijd een degaus uit. Ook bij het uit standby halen of bij het opnieuw opstarten van de pc. Het kan verder niet veel kwaad denk ik. Mijn monitor zet ik ook altijd uit als ik langer dan een uur weg blijf.
 • Heb zelf een tft schermpie. Ik vergeet m regelmatig uit te zetten. Maar die dingen vreten weinig stroom. Een crt zou ik bij niet gebruik lekker uitzetten.
 • volgens mij is het beter voor de levensduur je monitor zo weinig mogelijk volledig af te zetten vermits je dan de hoogspanning ook afsluit en je daardoor de condensator ervan ook laat ontladen.Dit kan je niet onbeperkt doen.
  Bij mij op het werk draaien de schermen 24 op24 en dit reeds gedurende
  4jaar.
  Toen moesten er enkele schermen verplaatst worden en het resultaat was dat ongeveer 10% van de schermen naar de maan waren.
 • Het is toch verstandig om b.v. snacht's je monitor uit te zetten. Waarom, de spanning kan oplopen, en moet soms ontladen worden. Dat doet ie met uitzetten. Ook door langdurig aanhouden, kan warmte ook een item zijn. Voel maar eens aan tft en een crt, je merkt het verschil wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.