Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

dvi kabel zinvol? (geen gamer)

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb een moderne 18inch tft monitor. Die heb ik op de ouderwetse manier aangesloten op mijn nieuwe computer. Beeld is goed, maar op de monitor en de computer zit een dvi-ingang. Nu hoor ik hier en daar dat het beeld beter is met dvi maar ik speel geen games, wel veel kantoorwerk, fotobewerken en dvd's afspelen. Ik vraag mij af of het voor dit werk zinvol is om zo'n dvi kabel te gebruiken.
 • van een converter word het beeld minder scherp dus als ik u was zou ik zeker voor uw dvd's en foto's een dvi kabel kopen voor 2 euro zeker de moeite waard!
 • door je tft aan te sluiten op de dvi poort van je videokaart, stuurt je videokaart een digitaal signaal naar de (digitale) monitor. Een gewone aansluiting heeft een analoog signaal. Het voordeel van een digitaal signaal is dacht ik dat je je tft scherm beter kan instellen. Het zou dus betere resultaten moeten leveren.

  In praktijk merk ik daar echter weinig van.
 • Het theoretische voordeel van een DVI-aansluiting is dat je beter beeld hebt. Of je dit merkt, hangt echter af van de kwaliteit van het door je videokaart aangestuurde analoge signaal. Bij mijn Matrox G550 merk ik geen verschil. Overigens kost een DVI-kabel nog altijd een euro of 15.
 • ik quote even RD;

  [quote:74355e7412="Red Dragon"]Bij een dergelijke dure monitor kan je het beste DVI naar DVI doen met een DVI-D kabel.

  hierdoor heb je het beste beeld en is de monitor automatisch in te stellen doordat hij een direct digitaal signaal ontvangt van de videokaart[/quote:74355e7412]

  zoals al aangegeven, zeker met een prijzige monitor wil je ook de beste beeldweergave hebben. geef dan iets uit aan zo'n kabeltje, maar dan is het iig ook altijd goed.
 • Precies, helaas kost zo'n kabeltjes wel 25 Euro of meer, ik was 25 euro kwijt voor een Belkin DVI kabeltje. ik wou namelijk perse een zwarte kabel en geen witte.

  Ik vind de kabels nogal duur en ik weet zelf niet of het beeld echt beter is echter sta ik nog steeds voor wat Turbulence van mij quote, een goed en duur TFT scherm verdiend een DVI kabel.
 • [quote:d0a2a529e6="Red Dragon"]Precies, helaas kost zo'n kabeltjes wel 25 Euro of meer, ik was 25 euro kwijt voor een Belkin DVI kabeltje. ik wou namelijk perse een zwarte kabel en geen witte.

  Ik vind de kabels nogal duur en ik weet zelf niet of het beeld echt beter is echter sta ik nog steeds voor wat Turbulence van mij quote, een goed en duur TFT scherm verdiend een DVI kabel.[/quote:d0a2a529e6]

  Wel, ik neem de gok en zal zo'n dvi kabel aanschaffen. Zal tevens laten weten of het nu uitmaakt of niet.

  Stephan.
 • we zijn benieuwd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.