Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Vernieuwingsfrequentie

Anoniem
J. de Boer
8 antwoorden
 • Ik heb een 17 inch Hitachi tft (cml 174sxw B).
  Bij de instelling "optimaal" bij vernieuwingsfrequentie kreeg ik golfjes op het beeld. Heb hem toen op 70 gezet en dat geeft rustig beeld, dus tot zover alles ok.
  Ik kreeg alleen waarschuwing dat als ik het verkeerd (te hoog) deed dat het niet goed voor je monitor is.
  Nou zegt mijn boekje daar nix over, alleen over horizontaal (64 of 80) en vertikaal (60 of 70) in "the standard timing table" , en verder: "if the selected timing is not included in the table below, this lcd monitor will use the most suitable availlable timing". Vraag is of dat met vernieuwingsfreq. te maken heeft of vergelijk ik appels met peren en hoe zit het dan wel? En welke freq is goed bij een tft?
 • Ik gebruik op mijn 17"TFT 60hz.

  70 of 75 hz is ook prima, je kan deze hertzen niet vergelijken met een gewoon beeldscherm, 60hz op een CRT is afschuwlijk.

  Als 60hz er goed uit ziet bij je moet je hem daar op zeten, ander kan je 70 of 75hz doen
 • Merci Dragon, doet het prima op 60, dus daar laat ik hem op staan.
  Kort vraagje uit nieuwsgierigheid, is dat dan die vertkale frequentie die aangeeft wat de refreshrate is?
 • Ik heb mij Hitachi ook op 60 staan, geeft een mooi strak beeld 8)
 • Heb een Ilyama die doet t lekker op 72 hertz bij 1024x768. Het is maar net het type of merk, waarop je de instellingen doet.
 • [quote:0025677b59="jorte"]Merci Dragon, doet het prima op 60, dus daar laat ik hem op staan.
  Kort vraagje uit nieuwsgierigheid, is dat dan die vertkale frequentie die aangeeft wat de refreshrate is?[/quote:0025677b59]
  Nu ben ik Dragon wel niet en weet ook lang niet zo veel.
  Maar volgens mij moet die Horizontale en Vertikale aanduidingen lezen als het aantal beeldpuntje dat op je scherm verschijnt. Vergelijk het met dots per inch bij een print.
 • [quote:418e3546a3="h.enk"][quote:418e3546a3="jorte"]Merci Dragon, doet het prima op 60, dus daar laat ik hem op staan.
  Kort vraagje uit nieuwsgierigheid, is dat dan die vertkale frequentie die aangeeft wat de refreshrate is?[/quote:418e3546a3]
  Nu ben ik Dragon wel niet en weet ook lang niet zo veel.
  Maar volgens mij moet die Horizontale en Vertikale aanduidingen lezen als het aantal beeldpuntje dat op je scherm verschijnt. Vergelijk het met dots per inch bij een print.[/quote:418e3546a3]

  Dat is toch de resolutie? :wink:
 • *lol*…maar nu weet ik nog steeds niet waar ik de refreshrate kan lezen :P
  Ik heb trouwens 2 computers via kvm switch op 1 scherm, die andere comp stond nog op 75, heb ik ook op 60 gezet, mooi strak beeld, maar dat had ie ook op 75, maar ik neem aan dat 60 wat makkelijker (?) voor de kaart is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.