Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Scherm valt uit na opstarten

Anoniem
caco
4 antwoorden
 • (Heb deze posting ook bij moederborden geplaatst, weet namelijk niet of het een moederbord of andersoortig probleem is.)

  Heb vandaag voor een bekende een computer in elkaar geschroefd met een aantal basic elementen:
  Asrock K7S8X moederbord
  sapphire Radeon 7000 32 MB grafische kaart
  amd athlon 2400+

  Zaakje werkt prima. Echter toen ik de computer op z'n plek zette en opstartte verscheen er enkele seconden een hele smalle verticale lijn, na het eerste logo van windows XP Pro midden over het beeldscherm. De rest van het beeldscherm is zwart. De computer lijkt verder wel door te starten maar er is niets meer zichtbaar. Na herstarten van de computer verschijnt het normale opstartscherm van windows en werkt alles zoals het hoort. Bovenstaande is enkele malen voorgekomen. Toen ik thuis de computer in orde maakte was er niets aan de hand (er hing toen een ander scherm aan de computer).
  Iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn en wat ik er aan kan doen?

  groet
  CJ
 • [quote:eecf1a442f="caco"]Toen ik thuis de computer in orde maakte was er niets aan de hand (er hing toen een ander scherm aan de computer).
  Iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn en wat ik er aan kan doen?[/quote:eecf1a442f]

  Gokje hoor… Zou het misschien niet aan het gebruikte beeldscherm liggen?
 • heb het ook is gehad maar bij mij was mijn videokaart doorgebrand. Maar dat lijkt me niet het geval aangezien je hem voor het eerst aanzet maar het kan zo zijn dat ie misschien niet goed is. Probeer hem anders is in een andere pc te prikken als je die hebt
 • het probleem is dat jij hem op je eigen monitor hebt geinstalleerd en je instellingen in xp zijn aangepast op jou mogelijkheden van je monitor, zoals resolutie en je refresh rate.
  en waarschijnlijk kan de monitor van deze bekende dit niet aan.
  dat merk je aan het feit dat ie het opstarten wel laat zien en dat voor dat windows word gestart vga 16 kleuren met een hele lage refresh rate.
  dit kun je verhelpen door in de veilige modus te starten en dan de resolutie en refresh rate heel laag zetten en dan te herstarten.
  vervolgens kun je alles trapsgewijs te verhogen en dan controleren of hij dit wel aankan.

  veel suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.