Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ViVO ervaring?

Anoniem
praatpaal
2 antwoorden
  • Wie heeft er ervaring met grafische kaarten die zijn voorzien van [b:1ebcee37a0]ViVo[/b:1ebcee37a0], momenteel heb ik een [b:1ebcee37a0]DC30plus [/b:1ebcee37a0]en wil een nieuwe PC kopen echter werkt deze kaart niet echt geweldig onder [b:1ebcee37a0]XP [/b:1ebcee37a0]dus overweeg ik een kaart met ViVo omdat ik nog veel Hi-8 tapes heb liggen om te editen. Later wil ik graag met een DV-camera via firewire werken. Suggesties voor te gebruiken kaarten en hoeveel intern geheugen het beste werkt? :roll:

    De overige componenten die ik wil kopen zijn een AsusP4P800deluxe/3.0Ghz./160Gb.SATA/NEC2500/DVD-CD speler/etc.
  • Ik heb zelf ervaring met een geforce 4 mx 460 kaartje van MSI, met een ViVo aansluiting.

    Ik zou zeggen, je kan filmpjes op een redelijke manier digitaliseren met zo'n ViVo kaartje, maar verwacht geen superkwaliteit.

    Je kunt trouwens ook nog een tv-kaart kopen, daarmee kun je tv kijken op je pc en er zit ook een video-in aansluiting op. Ik meen dat de kwaliteit van deze kaartjes beter is dan die van ViVo aansluitingen op een videokaart.


    Je zou op je nieuwe pc eventueel windows 98 naast windows xp kunnen installeren, dan kun je je dc30plus nog gebruiken. Windows xp is alleen wel een geschikter os als je filmpjes gaat opnemen, doordat win xp ook met bestanden groter dan 2 gb om kan gaan (als je gebruik maakt van het ntfs bestandsysteem).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.