Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

radeon 9500 --> 9700

19 antwoorden
  • okee laat we maar gelijk beginnen met het vermelden dat ik de faq al heb gelezen, en ik na het lezen van de faq kom ik er dus nog niet helemaal uit. Okee ik heb een saphire radeon 9500 128 mb Non pro gekocht. Nou wist ik wel al dat je die kon overklokken naar 9700 dus ik beetje zoeken in de faq en geprobeerd. maar nu, ik probeer het op de softmod manier, voor de veilighied :D Okee ik heb de nieuwste catalyst drivers gedownload en voortijdig afgebroken, toen naar de patchscripts in de Rivatuner map en dan ATI en dan SoftR9x00, okeee dan start ik dat .rts bestandje en vraagt ie naar ati2mtag.sys maar in de faq hebben ze het over een .vxd bestandje?! moet ik dan gewoon deze doen of doe ik wat anders fout?!
  • down ff de omega drivers(zie FAQ) das veel makkelijker :wink:
  • ja en dan met de installatie kiezen voor de 9x00 mod??!!
  • dan kom je tegen op een gegeven moment install normal drivers of 9500----> 9700 drivers en 9800SE---> 9800 drivers, dan moet je de 2e kiezen natuurlijk 8)
  • Wat ook heel simpel is en dacht ik ook wel in de FAQ staat, is: eerst volledig de catalyst drivers installeren en dan ati2mtag.sys hiervandaan downloaden: http://www.ocfaq.com/softmod/download.php en over ati2mtag.sys heen zetten die in een windows directory staat. Bij win2k is dat c:\winnt\system32\drivers, hoe dat bij xp is weet ik niet, maar ff zoeken biedt dan wel uitkomst. Rivatuner zal hetzelfde doen, die patched dan die file voor je.
  • moet ik em dan gewoon in de system32 dir plakken of moet ik em zeg maar bij de catalyst drivers er overheen zetten zodat ie wordt geinstalleerd ofzow?! wordt ie anders niet steeds herstelt?!
  • Je kunt hem er rustig overheen gooien. En of het gelukt is check je gewoon met GLInfo.
  • Ik em dus in m'n system32\drivers directory erover heen geplakt, en toen opnieuw opgestart en toen met GlInfo gekeken, maar hij gaf nog steeds een 9500 aan..........
  • probeer gewoon de omega drivers, veel makkelijker. :wink:
  • Idd, de omega's doen dat voor je. Ook de file in de driver directory van ATI aangemaakt?
  • okeee nou heb ik dus de Omega drivers geprobeerd met optie 2 natuurlijk, Softmod 9x00. Na gerestart te hebben enzow zag ik eerste van deze dingetjes..... [img:eb1acd4822]http://www.cs.vu.nl/~iackunst/vaag.JPG[/img:eb1acd4822] Die streepjes bij die icoontjes :S Daarna kreeg ik deze vrolijke melding: [img:eb1acd4822]http://www.cs.vu.nl/~iackunst/melding1.JPG[/img:eb1acd4822] Betekent dit nu gelijk al dat mijn kaart die softmod niet kan hebben?!
  • Heb je de vorige drivers wel netjes verwijderd zoals ook in de FAQ van Red Dragon hierbovenaan staat beschreven?
  • netjes verwijderen?! gewoon uninstall kiezen in het apparaatbeheer en dan opnieuw opstarten??!!
  • gebruik drivercleaner 2.6(zie FAQ) en run die en gooi dr dan omega drivers op. Hij moet het nu gewoon doen, met mijn radeon 9500 had ik schaakborden en dat was veel meer als zo'n streepje bij jou.
  • die omegadrivers werken dan ook bij de mod die ik uit wil gaan voeren toch? 9700 -> 9700pro zo'n beetje. Mijne is ook gelockt.
  • [quote:6d8bfee4c8="iack"]netjes verwijderen?! gewoon uninstall kiezen in het apparaatbeheer en dan opnieuw opstarten??!![/quote:6d8bfee4c8] Gewoon goed de FAQ lezen!
  • okee ja sorry, dat stukje heb ik dus waarschijnlijk overgeslagen :-? . Ik heb dus precies gedaan zoals de readme zegt van DriverCleaner, ik heb 2.7 gebruikt. En daarna de Omega drivers geinstalleerd, en de softmod optie gekozen. Ik zie weer allemaal van die streepjes, voor plaatje zie paar reacties hoger, maar ipv dat ik nu een VPU recovery message krijg, krijg ik gewoon een out of range op mijn scherm en dan helemaal zwart, geeft dus geen signaal meer door lijkt mij......... iemand hier een ideetje voor??!! heeft het misschien iets met de bios te maken van de kaart??!!
  • Heb je de goede pcb wel? Overigens kan ik me ook nog herinneren dat er een aantal Saphire kaarten buiten de boot vielen. Maar dat zoek ik niet voor je op tussen 10 draden van wel duizend posts op got :wink: . Anders is je register niet helemaal meer oksel fris. Maak nu ook weer eens een boel geouwehoer mee met het installeren van een TV kaart...
  • ja ik heb gewoon die rode, en het geheugen ligt in een L-vorm om de chip heen

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.