Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe kaart kapot?

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Gisteren heb ik een Asus 9600XT gekocht (ik weet het, er zijn beter, snellere en goedkopere, maar ik ben geen fanatieke gamer). Na installatie en het draaien van 3DMark kreeg ik zware artifacts (duizenden vliegende streepjes) bij Troll's Lair. Na een herhaling bleven deze problemen uit, al zag ik nog wel regelmatig een horizontaal streepje dat er niet hoorde.

  Toen ik echter probeerde video te capturen had ik hetzelfde probleem en na het afsluiten van de capturesoftware verdween het weer. Mijn oude kaart, een Matrox G550 met een schamele 32 MB geheugen, doet hetzelfde klusje met dezelfde software fluitend op z'n vingers.

  Klopt het dat deze kaart kapot kan zijn? Ik denk dan aan rot geheugen o.i.d.

  Aan de voeding kan het haast niet liggen, is een Antec True Power van 430W.
 • Heb je de nieuwste drivers geistalleerd?
 • Catalyst 4.3, later Catalyst 4.2, geen verbetering. Ook zijn kaart en PC niet overgeklokt.
 • Het lijkt me idd een kwestie van een gaar geheugen chipje op die kaart. Dat zijn ook typisch van die beeldfouten die optreden als je je kaart te ver overklokt; dan krijg je ook allerlei rare artifacts omdat het videogeheugen corrupte gegevens aanleverd. Omdat er bij jou van overklokken geen sprake is, lijkt het me dat je gewoon met die kaart moet terug gaan. Test 'm als je de mogelijkheid hebt nog even in een ander systeem; als het daar ook in optreedt, dan weet je bijna zeker dat ze - daar waar je 'm gehaald hebt - het probleem kunnen reproduceren.
 • Ik heb 'm teruggebracht, maar helaas hadden ze geen vervangende kaart meer. Snik …. nou ja, geld teruggekregen en wachten maar.
 • Dat is inderdaad jammer .
 • [quote:6d0fbfd978="BrigitteW"]Ik heb 'm teruggebracht, maar helaas hadden ze geen vervangende kaart meer. Snik …. nou ja, geld teruggekregen en wachten maar.[/quote:6d0fbfd978]Hebben ze 'm nog getest? En wat was de diagnose?
 • [quote:8bbc676057="BrigitteW"]Ik heb 'm teruggebracht, maar helaas hadden ze geen vervangende kaart meer. Snik …. nou ja, geld teruggekregen en wachten maar.[/quote:8bbc676057]

  Wellicht is een Nvidia 5900XT ook een optie…
 • Nee, niet getest, bij Mycom is het binnen acht dagen voldoende om te zeggen "hij is kapot". Via Mycom Den Bosch heb ik 'm vandaag echter wel kunnen bemachtigen.

  Bij mij is 2D ook erg belangrijk, dus ATI is een betere keus.
 • Dat dacht ik al op te merken uit de eerste post / de eerste videokaart (Matrox is nou niet bepaald een gamerkeus)… Maar kon het altijd proberen hè ;-).
 • [quote:39d7816d92="Duketheboss"]Dat is inderdaad jammer .[/quote:39d7816d92]

  onderbouw eens …. :roll:
 • Vriend van me heeft net een Aopen Aeolus 5900XT gekocht en hij is zeer ontevreden over de 2D-kwaliteit, en dat met zijn brakke monitor. Zijn eerdere 9800Pro was duidelijk veel beter, maar die was weer niet compatibel met een of ander spel dat ie wilde spelen.
 • kwaliteit maakt me nix uit, zolang games maar goed lopen..
  maar als je veel aan fotobewerking enzo doet is een goed 2d beeld wel fijn.. dus gewoon omruilen die kaart, hij hoort gewoon 100% te werken
 • [quote:8f2335f995="NoepZoR"][quote:8f2335f995="Duketheboss"]Dat is inderdaad jammer .[/quote:8f2335f995]

  onderbouw eens …. :roll:[/quote:8f2335f995]¿¿¿¿
 • Hij bedoelt dat je op deze manier weinig aan de 'discussie' bijdraagt. Dus geef je mening en onderbouw hem, of zeg niks. Van die posts om maar te posten heb je niks aan

  overigens heb ik een 5900XT en ik heb niks op de beeldkwaliteit aan te merken. Veel beter dan met mn oude kaart (TNT Riva 32MB :D) , helaas heb ik geen ATI-vergelijkmateriaal…
 • [quote:d0fd4854db="Frake"]Hij bedoelt dat je op deze manier weinig aan de 'discussie' bijdraagt. Dus geef je mening en onderbouw hem, of zeg niks. Van die posts om maar te posten heb je niks aan

  overigens heb ik een 5900XT en ik heb niks op de beeldkwaliteit aan te merken. Veel beter dan met mn oude kaart (TNT Riva 32MB :D) , helaas heb ik geen ATI-vergelijkmateriaal…[/quote:d0fd4854db]
  Naja, sterker nog, ik heb een Aopen Aeolus GeForce FX 5900XT en ik heb ook niks op de 2D aan te merken, maar misschien merkt iemand dat wel die een Matrox gewend is ofzo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.