Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Geluid LCD scherm.

Anoniem
tuurke
14 antwoorden
 • Mijn nieuw Proview LCD scherm is best aangenaam en de investering is zeker de moeite waard. Het enige dat werkelijk tegenvalt is de kwaliteit
  van het "geluid".
  In het scherm zitten namelijk vier heel kleine luidsprekertjes die een soort
  "kastrollengeluid" weergeven.
  Ik was dus wel heel wat meer gewoon met mijn vorig scherm, lees luidsprekers…
  Ik kan ook het geluid niet meer uitschalen en enkel met koptelefoon en
  micro langs MSN werken.
  Vraagje: weet iemand of ik (misschien mits een of andere verbinding of een apparaatje bij te plaatsen) een andere oplossing kan voor vinden.
  Aktueel is de computer kwa geuid rechtstreeks verbonden met het scherm. De volumeregeling gebeurt ook via het scherm.

  Bedankt.
 • de speakers zijn gewoon van ee k*tkwaliteit, is met alle schermen zo, koop gewoon een fatsoenlijke speakerset, en niet met die monitorspeakers..
 • mee eens, zoek een leuk setje Creative, Logitech of Philips speakers, is heel goedkoop (denk aan 16 euro e.o.) en je draait met goed geluid :)
 • Ik heb dus mijn vorige luidsprekers nog steeds…maar het probleem is hoe sluit ik die aan.
  Deze waren gekoppeld (dus niet geïntrgreerd) aan het scherm en er was ook een verbinding die dus deels naar de computer zelf ging en deels naar her scherm, waarschijnlijk om een voeding te krijgen.
  WANT: steek ik de luisprkers nu gewoon in de audio van mijn pc komt er
  geen geluid over. Ik krijg wel audio als ik mijn hoofdtelefoon verbind.
  Maar dan nog: hoe regel ik het volume, vermits deze knoppen zich op het scherm zelf bevinden. Ik zie dus ook niet hoe mijn "oude" luidsprekers op mijn nieuw scherm zou kunnen aansluiten en zeker niet hoe deze zouden
  kunnen reageren op minder of meer voloume die ik zou vragen langs
  het scherm.
 • hmm.. je kunt verschillende dingen doen. je kan naar de elektronica winkel gaan en daar koop je zo'n jack-plug verdeel stekkertje. Zo heb ik op mn boxen en mn koptelefoon op 1 dezelfde output.
  Vergeet btw dat je monitor boxen heeft.. deze kun je dus hooguit gebruiken voor een paar hoge tonen.
  Verder kun je het volume gewoon regelen rechtsonder in beeld bij het klokje met die luidspreker…
 • Ok. Ik veronderstel dat ik die jack-plug in de audio uitgang van de computer steek. Ik maak van daaruit een verbinding naar mijn luidspreker (s) die in een vorig leven met elkaar verbonden werden.
  Maar ik begrijp dus nog altijd niet waarom, als ik nu die luidsprekers RECHTSTREEKS aansluit op de audio uitgang van de pc er absoluut geen geluid te bespeuren valt. Het heeft zeker te maken met het feit dat vroeger "voeding" werd gehaald uit het scherm (er is trouwens een jack aanwezig die gekoppeld is aan de lps en vroeger dus in de achterkant van het scherm ging en die ik dus nu niet meer kan gebruiken).
  En het gebruik van de volumeregelaar (naast het klokje) kan ik ook niet uittesten want als mijn scherm niet op de computer-audio uitgang is aangesloten (zoals ge suggereert) en mijn boxen geven bij een direkte aankoppeling geen signaal zit ik nog altijd nergens.
  Ik kan ook mijn scherm opensmijten en de aanwezige luisprekers loskoppelen…maar de aankoop is te recent om nu al dat soort experimenten uit te voeren.
  Misschien bestaat er wel een heel eenvoudige oplossing…maar…
  Toch bedankt.
 • ga dr eens vanuit hoe je het vroeg zou hebben gedaan zonder lcd schermen met luidsprekers.. dan deed je de boxen in de line-out van je geluidskaart en misschien als je boxen ook nog actieve-boxen waren ook nog een stekker in het stopcontact. .. dan had je geluid.. (nog wel geluidskaart installeren ;))
 • Wat zijn aktieve boxen.
  En ik veronderstel dat als ik NU wel geluid heb dat er dan wel een geluidskaart in de pc zit…anders zit ik er dus volledig naast…waar ik dus
  toch serieus aan twijfel.
  Geluid = geluiskaart…of niet.
 • [quote:648120f862]WANT: steek ik de luisprkers nu gewoon in de audio van mijn pc komt er
  geen geluid over.[/quote:648120f862]
  zou het niet kunnen dat die geluidsboksen hun voeding uit het beeldscherm haalden en nu dus zonder stroom zitten?
 • Ja, ik denk dat ook, maar hoe geef ik deze voeding. Er zit in elk geval plug die waarschijnlijk op een lage volt adapter moet, maar dat lijkt mij een ander paar mouwen. Welke spanning en waarin…
 • actieve boxen zijn boxen die dus op netvoeding zitten en daardoor meer geluid kunnen maken en meestal ook betere/meer volume, treble en bass opties hebben
 • In feite zijn mijn ex-Packard Bell luidsprekers dan actieve luidsprekers die, door een plug o.a. verbonden werden met het scherm omvoeding te nemen en met de computer line-out om het geluid aan te voeren.
  Nu ik die plug niet meer in een voeding kan plaatsen komt er geen geluid
  meer uit.
  De vraag is: hoe kan ik nagaan welke voeding deze luisprekers nodig hebben en kan ik zo mijn probleem oplossen. Want op één van de twee
  boxen was zowel een volumeregelaar als een micro-ingang.
  Of is mijn probleem opgelost indien ik luidsprekers aankoop die én een bijgeleverde voeding hebben én eventueel een software die mij toelaat het volume te regelen.
 • met een beetje mazzel staat het ergens op de achterkant van je beeldscherm, het voltage bedoel ik dan dat je geluidsboksen nodig hebben
 • Fantastisch idee:
  Op de label, die onderaan op één van de boxen gekleefd is staat het volgende:
  Output Power: 5W/Ch
  Speaker type: 3.0 enz…
  Freq Resp: 100Hz - 18kHz
  Power Supply: 16 VDC - — +

  Dus veronderstel ik dat indien in mijn plug op de correcte voeding aansluit
  mijn probleem zou moeten opgelost zijn.

  Alvast bedankt voor de tip.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.