Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AMD, Intel, Ati, Nvidia - Wat is de beste combinatie?

Anoniem
Red Dragon
8 antwoorden
 • Ik heb binnenkort een nieuwe computer nodig en twijfel nogal over wat voor computer het moet gaan worden. De computer zal voornamelijk gebruikt worden voor dtp-werk, maar ik wil er ook de nieuwste spellen op kunnen spelen (Farcry mag bijvoorbeeld geen problemen opleveren en ook Half Life 2, voor zover nu kan bekeken worden, moet soepel werken).

  Wat er in ieder geval in komt:

  Besturingssysteem: WinXP Pro
  Geheugen: 1024 mb (minimaal)
  Gebruikte software: Adobe Creative Suit en veel games.

  De vragen:

  [b:4bfe19f131]- Mijn twijfel ligt voornamelijk op het gebied van amd of intel, welke is beter voor de beoogde doeleinden?

  - Naargelang de keuze tussen amd en intel, maakt het dan uit of je voor ati of nvidia kiest?[/b:4bfe19f131]

  De prijs is niet zo zeer een probleem aangezien de baas gelukkig betaald, maar stomweg voor de duurste gaan terwijl er weinig snelheidswinst te halen valt, is helaas niet gemakkelijk aan haar uit te leggen.

  Ik wil in ieder geval nog even wachten met de aanschaf tot de nieuwe generatie videokaarten uitkomen (als dat nog in april gebeurd, anders duurt het echt te lang).

  Ik hoop dat iemand hier mij kan helpen.
 • AMD of P4 maakt niet zo veel uit, het is stuivertje wisselen welke het snelste is. Maar in games is over het algemeen de amd 64 het snelst.

  Je wil wachten op de next-gen, maar daar is nog niets over bekend (bijna niets) qua samenwerking zal het niet uitmaken, maar welke sneller is ???
  Nu is de ATI R9800XT de beste keus (als je alleen naar snelheid kijkt)
 • Ik zou nog wel even een paar maanden wachten met de videokaart.Omdat dan die nieuwe kaarten uit zijn, en er vast al een paar benchmarks online staan, kan je ze goed vergelijken.
 • [quote:7d56f17af1="hjs"]AMD of P4 maakt niet zo veel uit, het is stuivertje wisselen welke het snelste is. Maar in games is over het algemeen de amd 64 het snelst.

  Je wil wachten op de next-gen, maar daar is nog niets over bekend (bijna niets) qua samenwerking zal het niet uitmaken, maar welke sneller is ???
  Nu is de ATI R9800XT de beste keus (als je alleen naar snelheid kijkt)[/quote:7d56f17af1]

  Ga je me vertellen dat de image kwaliteit beter is van Nvidia?? Dat zou dan de eerste keer zijn dat ik dat hoor. En prijs kan het ook niet zijn. Mis ik iets?? Geluidsproductie is ook hoger met Nvidia.

  :wink:

  In de toekomst kan dit wellicht weer in het voordeel van Nvidia zijn. Het blijft stuivertje wisselen. Maar op dit moment is ATI de betere keus.
 • nee, dat bedoel ik niet. :D
  Prijs\kwaliteit is de R9800 Pro een betere keus ;)
 • Ja, dat is waar.

  Deze heb je nu voor 225 EUR. Een topper voor de prijs.
 • [b:52acbb7dd3]Dus welke combinatie je neemt maakt dus niet uit?[/b:52acbb7dd3]
  De reden dat ik het vroeg was namelijk dat ik wel eens gehoord had dat intel en nvidia een betere samenwerking hadden, maar of dat een fabeltje is of niet, wilde ik graag weten.

  Wat betreft games is amd64 dus beter, maar is er tussen intel en amd ook een verschil als het gaat om dtp-werk?

  [i:52acbb7dd3]Snelle reacties hier trouwens :D [/i:52acbb7dd3]
 • Naar mijn weten werkt intel even goed samen met ati als met nvidia. Het zou bij intel van weinig commercieel inzicht getuigen om ati tegen te werken, veel systemen worden met ati kaartjes geleverd, als ati kaarten dan niet goed zouden werken met intel cpu's, dan zou intel zichzelf uit de markt prijzen… :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.