Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Probleem met nVidia GeForce FX5900 (128MB)

Anoniem
marcelj
4 antwoorden
  • Ik heb een NVIDIA GeForce FX 5900 (128 MB) grafische kaart, maar heb daar met twee van de vier onderdelen problemen mee, onder XP-Pro zowel als 2000-Pro.
    Als ik via apparaatbeheer (device manager) kijk, zie ik onder beide OS-systemen bij WDM Video Capture en WDM TVTuner een gele uitroepteken. Als ik de eigenschappen open, zie ik "dit apparaat werkt niet (code 10)". Ik heb al geprobeerd vanaf WDM-driver 1.22 tot en met 2.20, maar geen enkele lost het probleem op. Als display-driver heb ik pas ForceWare 56.64 geïnstalleerd. De overige twee componenten werken wel naar behoren:

    nVidia WDM Video Capture (universal)
    nVidia WDM TVTuner
    nVidia WDM TVAudio Crossbar
    nVidia WDM A/V Crossbar

    Ik heb ook al geprobeerd "apparaat uitschakelen" en dan weer inschakelen, maar dat helpt ook niet.
    nVidia verwijst naar de leverancier, m'n leverancier heeft club3d (waar in ieder geval m'n moederbord vandaan komt), geraadpleegd, maar die weten het ook niet.
    Ik heb al heel wat geprobeerd, helaas tot nu toe zonder succes:
    - WDM v1.22 setup gedraaid
    –stuurprog bijwerken TVTuner -> OK
    –stuurprog VideoCapture -> Gele uitroepteken.

    -WDM v1.23 setup gedraaid
    –stuurprog bijwerken TVTuner -> OK
    –stuurprog VideoCapture -> Gele uitroepteken.

    -WDM v2.13 setup gedraaid
    –stuurprog bijwerken TVTuner -> Gele uitroepteken.
    –stuurprog VideoCapture -> Gele uitroepteken.

    -WDM v2.18 setup gedraaid
    –stuurprog bijwerken TVTuner -> Gele uitroepteken.
    –stuurprog VideoCapture -> Gele uitroepteken.

    -WDM v2.20 setup gedraaid
    –stuurprog bijwerken TVTuner -> Gele uitroepteken.
    –stuurprog VideoCapture -> Gele uitroepteken.

    De drivers bijwerken heb ik telkens gedaan, omdat ik zag dat na de setup van een versie de beide componenten (of eigenlijk alle vier) nog de voorgaande versie hadden.

    Maar misschien moet m'n volgorde anders.
    Ik heb trouwens ook v1.04 geprobeerd, maar die vraagt een keuze tussen NTCS en drie soorten PAL. Nou weet ik nog net, dat ik PAL op moet geven, maar geen idee wie van de drie.

    Dus een hoop ellende. Wie oh wie helpt me hieruit?????
    Alvast hartstikke bedankt.

    Inmiddels ook WDM v2.16 geprobeerd, lost het probleem ook niet op!!!
  • Weet niet de oplossing voor al je problemen maar als er pal-b/g bij staat dan moet je volgens mij die kiezen ( is de nederlandse standaard )

    succes
  • OK Ravager, in ieder geval weer een stapje verder.
    Bedankt
  • Vaak zit er op de kaart zelf een jumpertje die je moet omzetten. Op mijn kaart zit ook zo'n ding waar je door middel van zo'n jumpertje kan kiezen voor PAL of NTCS.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.