Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Sapphire 9800 pro retail of bulk ?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • [quote:cf88b3cf7e="Red Dragon"]Retail is met doos en cd's e.d.

  Bulk en Oem is vaak de kaart in een zakje of blanco doos en verder niets extra's. dat is goedkoper uiteraard, de kaart zelf is het zelfde.[/quote:cf88b3cf7e]

  In theorie (praktijk?) heeft de retail versie een betere productie controle.
  Retail moet het doen, bulk zou het moeten doen.
 • Hallo ik wil een Sapphire radeon 9800 pro kopen. Ik zat op internet te kijken waar de goedkoopste is en dat is bij pczaak. Alleen ze hebben daar een retail versie en een bulk versie. Mijn vraag is dus wat is het verschil en welke is beter ?:)

  Mvg
  Mischa
 • Retail is met doos en cd's e.d.

  Bulk en Oem is vaak de kaart in een zakje of blanco doos en verder niets extra's. dat is goedkoper uiteraard, de kaart zelf is het zelfde.
 • oke Thx :D ik heb net de bulk versie gekocht. Al die andere dingen heb ik thuis al :D
 • Is dat zo Bosje? dat hoor ik voor het eerst.

  Bulk is voor OEM bedoeld, OEM zitten niet op verpakkingen te wachten, maar ze moeten het wel goed doen, vind deze uitspraak dan ook raar, kan je deze onderbouwen met een link of zo naar waar je dit vandaan hebt.
 • idd RD,

  lijkt me niet dat meneer Dell ofzo zit te wachten op duizenden PC's die met een niet werkende videokaart weer terugkomen, alleen omdat hij in zn assemblage gebouw geen grote bult verpakkingsmateriaal wil.

  :) (om maar even een voorbeeld te geven :P )
 • [quote:3ae63ec988="Red Dragon"]Is dat zo Bosje? dat hoor ik voor het eerst.

  Bulk is voor OEM bedoeld, OEM zitten niet op verpakkingen te wachten, maar ze moeten het wel goed doen, vind deze uitspraak dan ook raar, kan je deze onderbouwen met een link of zo naar waar je dit vandaan hebt.[/quote:3ae63ec988]

  dit heb ik niet uit een specifiek pc topic, maar uit algemene productie normen die aan productie methoden gesteld worden. daarom zei ik ook "theoretisch". De ene fabrikant neemt het minder nauw dan een andere. Ik zelf heb nooit een probleem gehad met een retail, wel met oem. (koop meestal oem)

  //noepzor : als dat zou gebeuren dan assembleert en test Dell niet goed , kortom een volledig waardeloze productie straat :lol: en wordt er minimaal 1 man op straat gezet :wink: . Als ze de bulk kaarten binnenkrijgen en assembleren sturen ze geheid een aantal terug, DOA. Bovendien zal een leverancier aan Dell andere normen aanleggen dan hij doet bij een levering van zeg 1000 kaarten aan een groothandeltje
  Ook voor Dell gelden productie normen, waarbij ze meestal een laag percentage uitval accepteren. Heb ik vorig jaar bij die lampen jongens gezien in Best, 2500 Dell machines, 4 DOA , bij de volgende vrachtwagen zaten er weer 4 andere bij
 • Klinkt wel logisch wat je zegt, ik had het nog nooit gehoord, voor het bedrijf waar ik voor werk bestel ik ook altijd OEM en heb er weinig problemen mee, uiteraard wel eens wat DOA of in een later stadium RMA maar niet zoveel dat ik de indruk kreeg dat OME/Bulk minder goed als retail was/is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.