Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

videokaart gekregen,maar werkt niet goed met games

Anoniem
bbx
13 antwoorden
 • Hallo,

  Omdat mijn zusje de nieuwste games (3d) wil spelen was mijn videokaart niet goed genoeg meer om de games mee af te spelen.
  Ik heb van een vriend van mij een videokaart gekregen die hij een tijd heeft gebruikt en waarmee hij ook 3d spellen mee kon afspelen.
  De spellen werken bij mij echter niet goed, ik krijg allemaal rare kleuren er doorheen en de lijnen trekken scheef in de spellen.

  De kaart die ik gekregen heb is een nvidia geforce 4 mx 440 (64 mb)

  Ik heb een AMD Duron processor, 348 mb werkgeheugen, kloksnelheid 1,29 Ghz, en direct X 9, Microsoft XP Professional, versie 2002 op mijn pc.

  Mijn vriend heeft minder werkgeheugen als ik,en had ook direct X9 maar heeft wel een snellere computer. waarom werkt de kaart niet goed bij de 3d spellen op mijn computer?

  En valt er nog iets aan te doen of kan ik er de 3d spellen nooit mee afspelen met deze kaart?

  ps.ik ben zelf niet zo technisch
 • ik heb trouwens ook al de nieuwste update gedownload via de website van nvidia maar dat heeft niet geholpen
 • [quote:41257ce565="melissapurple"]ik heb trouwens ook al de nieuwste update gedownload via de website van nvidia maar dat heeft niet geholpen[/quote:41257ce565]

  Heb je in Windows wel goed beeld?
 • En om welke nieuwste 3d games gaat het in dit geval? Want jou systeem met die nieuwe Geforce is nou niet echt een krachtpatser ofzo. Far Cry en Unreal Tournament worden al een probleem om even een paar namen te noemen.
 • [quote:6b491192f8="bbx"]En om welke nieuwste 3d games gaat het in dit geval? Want jou systeem met die nieuwe Geforce is nou niet echt een krachtpatser ofzo. Far Cry en Unreal Tournament worden al een probleem om even een paar namen te noemen.[/quote:6b491192f8]

  Maar dan moet het beeld toch wel goed zijn? :-? Als je te zware spellen ermee speelt gaat het gewoon schokkerig maar het beeld moet volgens mij wel gewoon kloppen.
  of de kaart moet niet ondersteund worden, maar dat lijkt me (nog) niet het geval met de Geforce 4mx. :wink:
 • [quote:b80ea50e5a="bbx"]En om welke nieuwste 3d games gaat het in dit geval? Want jou systeem met die nieuwe Geforce is nou niet echt een krachtpatser ofzo. Far Cry en Unreal Tournament worden al een probleem om even een paar namen te noemen.[/quote:b80ea50e5a]Mijn MX440 heeft totaal geen moeie met UT2k4, Far Cry is wat moeilijk, maar dat draait eigenlijk wel redelijk.


  [quote:b80ea50e5a="sdh"]Maar dan moet het beeld toch wel goed zijn? :-? Als je te zware spellen ermee speelt gaat het gewoon schokkerig maar het beeld moet volgens mij wel gewoon kloppen.
  of de kaart moet niet ondersteund worden, maar dat lijkt me (nog) niet het geval met de Geforce 4mx. :wink:[/quote:b80ea50e5a]Zeg eerst eens welke games je wilt spelen.
 • Het spel dat ik wil spelen is singles,net zoiets als the sims maar dan in 3d,

  Het is echt vreemd want heel af en toe is het beeld goed tijdends de game maar meestal zijn de muren blauw en alles ziet er dan uit als een blok enzo. ik snap er niets van want volgens mij zou het spel het gewoon moeten doen met wat ik nu heb.
 • Zie ook de faq.

  Laatste vga drivers en VIA 4in1 installeren. directx 9.0b
  Oh ja, je moet ook op SP1 zitten.

  Voor zwaardere games ga je blokjes krijgen, je cpu en video kaart is te zwak om het te trekken
 • misschien even een hele domme opmerking :oops: (ik zeg al ik ben niet technisch genoeg) maar wat is sp 1? is dat een speciale mode ofzo. De rest heb ik (d.m.v de faq) al geregeld, de laatste drivers enzo, dus ik weet niet wat ik verder moet doen.
  En ik zou het begrijpen al ik echt hele nieuwe spellen zou willen spelen maar the singles (een real life game) zou die toch gewoon moeten doen, toch? :roll:
 • SP 1 is service pack 1 voor windows XP, dat is zeg maar een grote update met veranderingen en losse updates er in. Als je windows update draai en die staat er niet tussen dan zal deze al geinstalleerd zijn.
 • In de faq staat wel iets over 'overklokken'. Kan het zijn dat dat het probleem is? hoe zou ik dat moeten veranderen? Ik heb het programma rivatuner op mijn computer staan, maar hoe gebruik ik dat precies en hoed moet ik de mogelijke overklok dan veranderen?
 • overklokken betekent dat je de snelheid van de videokaart opvoert, je laat de kaart sneller lopen dan de specificaties van de fabrikant. Als je je videokaart te ver overclockt kan het inderdaad gebeuren dat het beeld vervormt en er raar uit ziet, maar ik neem aan dat jij je kaart niet hebt overgeclocked? De kaart kan niet van zichzelf overgeclocked zijn, dat moet je echt eerst zelf instellen. Ik ga er dus van uit dat jij je kaart niet hebt overgeclocked, dus daar zou ik het probleem dan ook niet zoeken.

  Ik heb nog wel een vraagje voor je, heb je drivers van de vorige videokaart goed verwijdert? Deze kunnen de boel ook nog aardig verstoren, als ze nog aanwezig zijn.
 • het is gelukt, de kaart werkt nu perfect samen met het spel. Ik heb een paar dingen uitgeprobeerd.

  Ik heb alle oude drivers verwijderd en daarna de allernieuwste gedownload. Daarna heb ik de AGP transfer rate van 2x naar 1x gezet en daarna werkte alles goed. bedankt voor al het advies.

  groetjes melissa

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.