Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Compaq Proliant 400 Videokaart bijplaatsen

Anoniem
mondoman
14 antwoorden
 • Beste Computer techneuten,

  ik heb van een vriend een Compaq Proliant 400 Server gekregen die ik voor mijn zoontje wil ombouwen naar een gewone PC om eenvoudige spelletjes te doen. De geluidskaart inbouwen was geen probleem, eveneens het installeren van WinXP. Nu heb ik gezien dat er een hele lange video/netwerkkaart (1Mb) in zit. Als ik deze omwissel voor een normale (32Mb) videokaart dan hoor ik alleen maar een paar piepjes bij het opstarten en gebeurt er verder niets. Nu vermoed ik dat de draadjes die op de oude kaart zitten een belangrijke rol spelen. Wie kan mij vertellen wat ik moet doen om de kaarten zo om te wisselen dat de computer gewoon werkt de nieuwe kaart. Het betreft trouwens een P2, 400Mhz, SCSI aansluitingen en 192 Mb intern geheugen.

  Bedankt voor de tips !
  Olf
 • En hij start wel gewoon goed met die oude videokaart? zet er anders eens een wat oudere kaart in (16/8mb ofzo) en kijk wat hij dan doet. Die 32mb videokaart kan natuulijk ook kapot zijn..
 • Hoi,

  de videokaart was uit een werkende P2, 333 Mhz gehaald. Zou toch moeten werken. Ik vermoed zelf dat ik iets hardwarematigs uit moet schakelen.
 • Bij die oude modellen pc's is nog wel es ingesteld dat als er een videokaart gevonden wordt, dat hij dan automatisch overschakeld naar de videokaart > heb je duz beeld op je monitor via de 'nieuwe' videokaart, en niet via de on-board.
  Die twee peipjes kunnen aanduiden dat er op het scherm wordt weergegeven dat het systeem veranderd is. Ik heb nl. soortgelijk iets gehad.
 • Het syteem start gewoon niet op na de piepjes. Met de originele kaart geen problemen. Met het bijplaatsten van de nieuwere kaart 2 piepjes en geen beeld/opstarten. Oude kaart eruit, andere piepjes maar niet opstarten. Nieuwere kaart eruit en gewoon opstarten met de oude kaart.

  Groet,
  Catman
 • wat voor videokaart is het die je erin plaatst ? AGP ? 2x 4x 8x ?
 • Hallo Ouwe Rot

  het is een Nvidea kaart met 32 mb geheugen.

  Olf
 • Vergeten te zeggen, het is een PCI kaart die geplaatst is in een PCI slot

  Olf
 • zet hem in het eerste PCI slot. Start de pc zo kaal mogelijk op.
  Heb je nog piepjes ?
 • Hallo Ouwe Rot,

  moet ik de oude kaart er ook in laten (deze kaart is 2x zo langs als een normale videokaart en hoort volgens mij bij het systeem) of moet ik softwarematig in de Bios nog iets uitschakelen, switches of i.d. of gewoon in het eerste slot erbij plaatsen.

  Groet,
  Olf
 • Laat de oude kaart eens weg uit het systeem en stop de nieuwe kaart in het slot van de oude (mits dit een normaal pci-slot is natuurlijk :wink: ). Meerdere videokaarten in een systeem KAN namelijk voor problemen zorgen.
 • Hoi,

  ik heb de firmware geupdate en de nieuwe videokaart gewoon naast de oude geplaatst. Ik zie aan het opstartscherm dat de nieuwe kaart wordt herkend. Hierna stopt de pc met een paar piepjes en de error "101-Option Rom Checksum Error" . Toch maar proberen om de oude kaart te verwijderen ?? De Error betekend "Replace Rom, Replace System Board"

  Wat te doen ??

  Olf
 • ik heb net een programma geïnstalleerd waarmee ik wat meer informatie over de computer heb gekregen. De oude kaart is volgens mij een scsi/raid kaart waarop een fancontroller/scsi controller/video connector en rj-45 connector zitten gemonteerd. Ik denk dat ik deze dus niet kan verwijderen.

  Olf
 • enige wat ik nu nog kan bedenken is bij compaq de technical reference manuals downloaden en dan gaan puzzelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.