Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Capture?

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Allereerst, ik wist niet zeker of dit in een ander forum onderdeel moet, maar deze lijkt me toch de beste.
  Ik heb een XFX GeForce 4 MX440. Niet een se of zo. (Verder 64 mb ddr en agp 4x)
  Dit is em

  In de handleiding wordt tv capture als functie vermeld en als ik die extra drivers installeer vindt de pc ook die hardware:
  [img:762eeaa080]http://home.wanadoo.nl/martietebrake/appbeheer.JPG[/img:762eeaa080]
  De rode stipjes geven de onderdelen aan.

  Ook powerdirector werd bij de kaart geleverd. Lijkt me dus ook voor videocapture functies en zo.

  Nu de vraag: Het rare is dat de videokaart alleen maar een dvi, standaard monitor aansluiting (d-sub??) en een tv out heeft. Dus geen tv tuner waar ik de antennekabel op kan aansluiten. Toch beweert apparaatbeheer dat er een tv tuner is. Hoe kan dat? Heeft iemand anders ook dit probleem? Is dit gewoon slordig van XFX? Wel ondersteuning, maar geen aansluitingen?
 • Op de Mx440 zal je geen video ingang aantreffen (helaas).
  Wellicht een verkeerde driver keuze gedaan waardoor hij voorkomt in apparaatbeheer.
 • Hey, dank je, eindelijk reactie. Ik weet zeker dat hij dit wel ondersteund. Staat nl in de handleiding en ook de driver cd van XFX heeft de TV capture drivers er op staan. Dit is allemaal niet het geval bij mijn vriend die een XFX GF4 mx 420 heeft.

  Dus ik weet zeker dat het er op zit, anders kan windows toch ook niet de apparaten installeren?
 • Bij je linkje staat toch TV-[b:c3cc9dee04]out [/b:c3cc9dee04]vermeld. Als er een capture mogelijkheid op je kaart zit, staat er altijd ook een vermelding zoals "vivo" (video -in/-out) bij. Volgens mij zijn alleen de ati all in wonder kaarten uitgerust met een ingebouwde tv-tuner. Bij vivo kaarten moet je nog altijd een videorecorder of een tuner-module aansluiten wil je tv beeld op je PC krijgen.
 • Ik weet ook wel dat er op de site van XFX niks over gezegd wordt. Maar dat is ook het rare. Mijn kaart staat alleen op de USA site. Niet op de Europe site van XFX.
  En zoals al eerder genoemd, er staat toch echt in de handleiding dat er een tv-capture op zit. En hoe kan windows nou iets installeren dat er niet eens op zit? Zie ook plaatje in 1e post.
 • Dit komt omdat er waarschijnlijk twee uitvoeringen bestaan. En de gene die jij hebt heeft deze functies niet. Maar omdat ze zo lui zijn, geven ze gewoon 1 soort driver. Ik zou zeggen dit is geen probleem.

  En als de aansluitingen er niet zitten, dan weet je wel zeker dat je videokaart het niet ondersteund :wink:
 • Die aansluiting wil in principe niet veel zeggen. Op mijn asus kaart zit ook maar één aansluiting voor vivo (lijkt op een S-video aansluiting) maar dan zat er wel een splitter ('n soor break-out box) bijgeleverd met daarop 4 aansluitingen: composite in/uit en S-video in/uit. Staat er in de handleiding niet bij hoe je de boel moet aansluiten? Als er op de doos van je kaart alleen TV-out vermeld staat, en er geen extra kabels bijzitten, denk ik dat het capture gedeelte van de handleiding niet voor jouw kaart van toepassing is.
 • [quote:dfcffb4435="Larry Laffer"]Die aansluiting wil in principe niet veel zeggen. Op mijn asus kaart zit ook maar één aansluiting voor vivo (lijkt op een S-video aansluiting) maar dan zat er wel een splitter ('n soor break-out box) bijgeleverd met daarop 4 aansluitingen: composite in/uit en S-video in/uit. Staat er in de handleiding niet bij hoe je de boel moet aansluiten? Als er op de doos van je kaart alleen TV-out vermeld staat, en er geen extra kabels bijzitten, denk ik dat het capture gedeelte van de handleiding niet voor jouw kaart van toepassing is.[/quote:dfcffb4435]Dat stekkertje wat jij bedoelt is een verloopt stukje. Deze convert een s-video singaal naar een composite singaal. Hier staat de videokaart buiten. :roll:
 • Maar hoe kan het dan dat windows ze wel kan installeren? En nee, in de handleiding staat alleen hoe je ze installeerd.
 • Ze zijn wel rood aangevinkt, dus onbruikbaar.
  Je kan het wel vergeten hoor, trouwens Vga kaarten met video in kosten heel wat meer
 • Sorry, maar dat zijn rode stipjes met paint erbij gezet om aan te duiden dat het daar om gaat, anders staan er vinkjes doorheen. :roll:

  (staat er ook onder)
 • als je het zeker weten moet je de kaart even bekijken.
  als er een soort rechthoekig metalen doosje op zit (meestal philips, maar bij deze kaart nvidia dan?)heeft ie een tv tuner.
  het zal er ook wel op staan
  dan zal het wellicht de bedoeling zijn dat je de tv out als ingang gebruikt.

  als ie er uitziet als een standaard kaart heb je echt pech
 • r-type,

  Allereerst, welkom op het forum. Bedankt voor het meedenken, maar dit zit er dus niet op. Dat vind ik dus ook het vreemde. De functionaliteit is er volgens windows, de handleiding en de drivers, maar de aansluitingen mis ik.
  Ik ga er maar van uit dat dit gewoon slordig is van XFX.
 • dat zal inderdaad dan een slordigheid zijn, wel is het vreemd dat de drivers wel geinstalleerd worden, dat is nog veel slordiger
  als het een driver voor alle verschillende xfx videokaarten, dan zal er wellicht een foutje zijn opgetreden met het verwisselen van kaarten van hen die wel tv tuner hebben.

  maar zoiezo is dat vreemd want zo als hiervoor gezegd werd, vivo videokaarten kaarten hebben geen tv tuner alleen een ingang voor videosignaal. tv kaarten zijn meestal los en hebben dan ook een radiotuner erbij in.
 • [quote:8f15311281="r-type"]dat zal inderdaad dan een slordigheid zijn, wel is het vreemd dat de drivers wel geinstalleerd worden, dat is nog veel slordiger
  als het een driver voor alle verschillende xfx videokaarten, dan zal er wellicht een foutje zijn opgetreden met het verwisselen van kaarten van hen die wel tv tuner hebben.[/quote:8f15311281]
  Dat kan in mijn geval zeker, maar ook in andere gevallen denk ik niet. Ik heb nl eerst de videokaart driver geinstalleerd en daarna de wdm drivers. Als ik de wdm drivers installeer bij een kaart die niet ondersteuning heeft voor dit soort opties zal er een foutmelding gegeven moeten worden.

  Sterker nog, nadat ik de wdm driver setup doorgelopen ben, start ik opnieuw op nadat daar voor gevraagd is. Tot dan toe is er nog geen hardware geinstalleerd. Pas bij het opnieuw opstarten van windows vind hij opeens nieuwe apparaten en installeerd hij die.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.