Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Garantie Monitor

Anoniem
I.D.
5 antwoorden
 • Wie kan mij helpen?

  Mijn monitor is op 10-03-2001 gekocht, en dus net 3 jaar oud, en hij is kapot.

  Hoelang heb ik nu garantie?
  3 Jaar -> Volgens de leverancier, of heb ik langer garantie?

  En mag ik van de leverancier eisen dat hij hem op zijn kosten repareert?

  mvg,

  Iris
 • Sorry hoor maar hoe kunnen wij dat nu weten :-? Wij zijn de leverancier niet. En je zegt het zelf al…3 jaar, wat wil je dan van ons nog weten? Ik begrijp je niet helemaal.
  De garantie op een monitor is meestal drie jaar.
  Je garantie is dus net verlopen. Je kan dus ook niet eisen van de leverancier dat hij hem op zijn kosten repareert. Hij zal kosten in rekening gaan brengen. Ik denk dat het dan aantrekkelijker is om een nieuwe te kopen. Voor het geld dat een reparatie kost heb je bijna een nieuwe (als het al niet meer kost)
 • Je kunt t eens bij de fabrikant proberen. Misschien zijn koelant en helpen ze je toch. Anders heb je echt pech.
 • Terug naar de winkel, die is volgens de wet de garantieplichtige. Het apparaat is na 3 jaar stuk, dat mag niet van zo'n product en dus is de verkoper in gebreke gebleven. (het is de schuld van de fabrikant, maar de wet zegt dat je je daar dus niet mee hoeft te bemoeien)

  btw, welk merk is het?
 • Je garantie is net verlopen, dus je kan niet van de leverancier eisen dat hij alle reparatiekosten op zich neemt. Een monitor moet echter langer mee gaan dan 3 jaar, ik zou de leverancier hierop aanspreken en eisen dat hij een deel van de reparatie betaald. Dit is tegenwoordig min of meer een normale gang van zaken, het is niet meer zoals vroeger dat je na afloop van de garantie totaal niet tegemoet werd gekomen door de leverancier.

  Als de kosten voor reparatie desondanks te hoog worden, zou je nog met je leverancier kunnen afspreken dat je een nieuwe monitor krijgt, met korting.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.