Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Rare vakjes in mijn beeldscherm

Anoniem
jackdegek
12 antwoorden
 • Ik heb mijn pc al een tijdje en nou begonnen er laatst bij Halo wat vakjes in het scherm te komen, en later ook wat strepen. Nou was dit niet zo erg want het was alleen af en toe. Maar nu begint het ook bij andere spellen te komen, en vooral bij de demo van Hitman Contracts. Die is helemaal erg, je ziet helemaal niks. Nou zei een vriend van me dat mischien mijn videokaart kapot is. Maar dat lijkt me sterk, want hoe kan zoiets nou kapot gaan. Ik heb met een norton een virus scan gedaan de nieuwste drivers gedownload. Ik zou niet meer weten waar het aan kan liggen. Ik hoop dat hier iemand mij kan helpen dit op te lossen. Alvast bedankt.

  Ik heb staan:

  P4 Intel Celeron 2.4
  RADEON 9700 PRO
  Intel moederbord

  Als jullie nog meer moeten weten moeten jullie dat zeggen.

  Hier zie je een plaatje terwijl het nog niet zo erg is, later wordt het veel erger. Dan komen er strepen enzo, maar dat zie je raar genoeg niet op een screenshot.

  [img:4f74844f2e]http://img8.imageshack.us/img8/8880/HC2.PNG[/img:4f74844f2e]
 • Het zou kunnen dat de kaart toch echt kapot (aan het gaan) is. Je zegt al dat je de laatste drivers hebt dus de oorzaak zul je daar verder niet meer hoeven te zoeken, tenzij het gebeurde na de installatie van nieuwe drivers.
  Dit gebeurt toch ook vrij plotseling en het wordt steeds erger? Is de koeling van je videokaart in orde, misschien wordt die te warm.
 • Ik denk niet dat het aan mn koeling ligt, want op mijn ouwe pc lag het wel aan de koeling en toen viel die gewoon uit. Dus ik denk dat ik m dan toch maar moet weg brengen.
 • Heb je de mogelijkheid om de kaart in een andere PC te proberen? Zo ja, krijg je daar hetzelfde verschijnsel met dezelfde drivers?
 • Dat kan ik doen maar dat doe ik dan morgen wel, want nu heb ik daar geen tijd meer voor. In ieder geval bedankt voor de hulp.
 • [quote:084fa81cd2="Taniel"]In ieder geval bedankt voor de hulp.[/quote:084fa81cd2]

  Daarvoor zijn we hier toch? :wink:
  Ik hoor het wel hoe het is gelopen.
 • Hmm zo te zien is je vidkaart kapot.. ik heb dit een paar maanden geleden bij iemand gezien en die kaart is overleden… Ik heb met mijn eigen videokaart ook probs gehad, hele fijne dunne streepjes, de fan op het apparaat bleek kapot.. heb gemailed naar de fabrikant en kreeg binnen een week een nieuwe fan, met bijbehorend koelelement, mijn kaart was 16 mnd oud…

  Hoelang heb je die kaart al i.v.m. evt. garantie..
 • Lijken wel artifacts…..en waar komen artifatcs van?? Van een videokaart die te warm wordt. Kijk toch nog maar es naar de koeling van dat ding.
 • Ik heb die kaart nog geen jaar volgens mij, en mijn vader vind het niet goed als ik zelf wat aanklooi met die kaart omdat ik er niet zo veel verstand van heb. Dus hij wordt weg gebracht waar we hem gekocht hebben.
 • Ik weet niet hoe het zit met de winkel waar je hem gekocht hebt, in de winkel waar ik hem vandaan had werd er doodleuk tegen me gezegd "Daar kunnen wij niks aan doen mevroj.." vandaar dat ik Gigabyte heb gemailed..
 • Kan je ergens zien hoe lang de videokaart er al in zit?
 • kun je niet zien

  maar je kunt toch je pc zijkant er af halen en kijken of het koelertje draait ??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.