Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Monitorverkleuring

Anoniem
Interficior
3 antwoorden
 • Ik heb een probleem,

  Sinds ik mijn Zalman ZM-RS6F (die koptelefoons) heb, heb ik een probleem, waar ik een kwartiertje terug achter kwam.
  Ik was dus net in CS en toen zag ik de linkerbovenhoe een beetje trillen: ik dacht: hum, het zal me wel nog nooit zijn opgevallen. Even later, zag ik dat het water paars was in de lijnkerbovenhoek. Er was dus iets goed mis. Dus ik denk: Ik zet de Zalman af, en zet hem op de monitor. Opeens was het weg. Nog de stekkers eruit gehaald maar niks mocht baten. Dus er zit iets in die Zalman van magnetische aard, maar dan andersom ofzo, ik snap het ook niet helemaal.

  Valt hier nog wat aan te doen, of wordt het een nieuwe monitor kopen?
 • Het is vrij logisch dat er een magneet zit in een luidspreker (koptelefoon of niet)… :roll: .

  Maar, wat is nu het probleem, wat mocht niet baten (welke stekkers heb je losgehaald om te kijken of het wegging?)? In principe moet een beetje monitor tegen een magneet kunnen, tenminste, zeker als de afstand ertussen redelijk is. Zo heb ik twee normale stereospeakers er ongeveer 10 cm van afstaan. Dat is geen probleem, zolang ik ze niet al te hard zet (dan zie ik het trillen in het beeld, maar of dat nou de monitor is die trilt, of de magnetische kracht, dat weet ik niet).

  Misschien wordt het dus tijd voor een nieuw monitor ja, zeker bij een hoofdtelefoon zou hij geen problemen mogen opleveren.
 • De monitor bepaalt de plek waar de electronen van het electronenkanon heen gaan met magneten. Door nu magneten erbij te plaatsen, komt de straal niet op de juiste plek op het fosfor en krijg je een raar tril-effect. Ook kan er kleurverandering onstaan. Ik zelf heb eens groene vlekken gezien, gelukkig gaan ze na een tijdje of degaussen weg :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.