Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Pci-videokaart

Anoniem
Cpt.Iglo
12 antwoorden
 • Na heb ik afgelopen zomer een barebone pc gekocht..
  Eigenlijk niks mis mee .
  Het enige nadeel daarvan is dat daar geen vrij agp slot in zit en dat ik nu dus ben aangewezen op een pci videokaart ( de onboard videokaart is van sis ; een km133; bagger dus / op een asus K7 moederbord'.
  Nu heb ik al wel wat rondgekeken. maar nergens staat er geschreven welke pci kaart de beste is. : ik zit nu te twijfelen tussen een radoen 9200 of een geforce 5200..ze ontlopen elkaar niet veel qua prijs dus dat maakt mij niet uit . Wat is nu de beste PCI -kaart ?
  En komen er ook nog nieuwe uit ? tzal wel niet , maar ik vraag het toch even :-?
 • zolang de FX5200 128-bits is zullen ze idd wel gelijk presteren. Ik zal zelf gewoon voor de goedkoopste gaan van de twee, want door dat pci dalen de prestaties toch heel erg… Dus veel verschil zul je dan niet merken tussen deze twee.

  succes met je keuze. :wink:
 • Idd.
  De een zegt Radeon en de ander zegt Nvidia. Kaarten presteren beiden ongeveer gelijk, dus maakt het niet zoveel uit.
 • maar er komen geen nieuwe pc kaarten uit ?
  het is slomer dan agp ja ..maar met de ( toch wel ) opkomst van barebones zal er dan toch misschien een nieuwe komen..?
 • ik denk niet dat er nog echt veel nieuwe pci-kaarten uit zullen komen. pci is gewoon te langzaam hiervoor. Ik denk zelfs als je bijvoorbeeld een radeon 9600 pci hebt (die d8 ik niet bestaat) deze niet eens veel beter presteerd dan zo'n 9200. :wink:
 • [quote:0f0d867a77="seirgin"]..maar met de ( toch wel ) opkomst van barebones zal er dan toch misschien een nieuwe komen..?[/quote:0f0d867a77]
  meeste barebones hebben gewoon een agp slot….
  maat van me heeft een kt400 barebone en een nf2 barebone en die hebben allebei gewoon een agp slot :) wel zo fijn als je wilt gamen want goeie ouwe PCI is nou niet echt de toekomst voor games :P
 • Bij NordicHardware hadden ze een tijdje geleden een review van deze twee kaarten. Neem hier maar eens een kijkje, en trek daar je conclusie uit.
 • dank jullie , ik ben er nu wel uit
 • Op de site van Heiden staat vermeld dat er ook nog een FX 5600 is.
  Eentje van Inno3D..alleen als ik het zo vergelijk met elkaar de twee sites waarop de gegevens staan vermeld ( voor de 5600 deze : http://www2.atelco.de/7cgnOl3yh-7WQi/lo/articledetail.jsp?agid=365&aid=2962&lid=2 ) en nu snap ik er eigenlijk niet veel van en welke er nu sneller is qua specs…
  Kunnen jullie me helpen? :)
 • Dat lijkt me een erg zeldzaam kaartje. Ik kon er iig geen review van vinden. Wel zal deze (naar alle waarschijnlijkheid) sneller zijn als de Radeon 9200 en de FX5200.

  Geen harde bewijzen helaas…
 • hmm, ik denk niet dat die FX5600 PCI veel sneller zal zijn dan de FX5200 of Radeon9200. PCI kan toch niet meer aan dan 33mb/s (d8 ik, correct me if i'm wrong)
  Dus je zal wel niet veel merken tussen de PCI varianten van de FX5200, Radeon 9200 en FX5600.
  AGP is natuurlijk een ander verhaal.
 • Er is zelf nog een 5700LE met 256mb ddr-ram, daar is helemaal niks van op het internet te vinden. Voor meer info moet je dan mailen naar Inno3D wat ik ook heb gedaan en als je hem wilt kopen moet je hem helemaal vanuit Hong Kong laten overkomen .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.