Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Probleem met kleuren instellen

Anoniem
Cpt.Iglo
5 antwoorden
 • Mijn oom heeft sinds kort een oude computer van het werk gehad. Dit is een verouderd type en hij wil eerst een beetje overweg raken met een computer voordat hij echt een goede koopt.
  Ook wilde hij er spelletjes op voor zijn zoontje. Die wilde ik er dus opzetten maar geen van allen deden ze het goed, omdat het beeldscherm op 16 kleuren stond ingesteld. Toen heb ik geprobeerd om de kleuren hoger te zetten maar het gaat niet hoger dan 16 kleuren.
  Hoe kan ik dit probleem oplossen?

  Bij het schermpje van beeldscherm staat: "Acer 1555 op Standaard PCI grafische adapter (VGA)"

  Ik heb ergens gelezen dat dan je videokaart nog niet ingesteld is en dat het daaraan ligt.
 • Je moet ff de nieuwste drivers installeren. Windows herkent dit als een 'standaard videoadapter' en kan dan de kleuren niet hoger instellen dan 16 kleuren. ff de nieuwe drivers installeren kan het probleem verhelpen.

  Wat is het voor videokaart? dan kun je ff op de site van de fabrikant ervan de nieuwste drivers even zoeken. :wink:
 • Ik weet niet wat voor videokaart het is. Hoe kom ik daarachter?
 • Je kunt het bekijken met bijvoorbeeld Sisoft Sandra of Aida32.
  Je kan natuurlijk ook ff je videokaart eruit halen en kijken of het daar ook op staat.

  hier kun je Aida32 downloaden: http://www.zdnet.be/supercenter.cfm?id=34461&mxp=46
 • Meestal hebben die al wat oudere bedrijfscomputers zo'n desktopkast met de monitor erop, kan dat kloppen? Dit zijn vaak werkstations met geen echte grafische kaart maar een grafische chip die op het mainboard zit gesoldeerd.

  Inderdaad kun je met een systeemanalyseprogramma zoals hierboven beschreven achterhalen wat voor een chip het is. Ik gebruik hier trouwens voor datzelfde doel Everest, ook een bekend programma'tje.

  De kleuren kunnen inderdaad niet hoger gezet worden omdat Windows een standaard grafische adapter detecteert, dit betekent dat er nog geen driver geladen is voor de adapter, dit kun je ook zien in het apparaatbeheer van het configuratiescherm.

  Dus wat al gesuggereerd wordt: Zien dat je een driver krijgt en dan zal het hoogstwaarschijnlijk goed gaan. Groetjes J.W.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.