Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Ramsinks vs. Arctic Silencer

Anoniem
None
3 antwoorden
  • Ik wil mijn videokaart, een radeon 9800 non-pro, nog verder overklokken. Hijloopt nu stabiel op 400/350 met standaard koeling, maar veel verder kom ik niet. Kan ik nu beter voor een geheugen overklok gaan en ramsinks kopen (als deze al veel effect hebben?!) of kan ik beter een arctic vga silencer kopen gaan voor een verdere core overklok?
  • [quote:a0fe765d8d="HardTrance"]Ik wil mijn videokaart, een radeon 9800 non-pro, nog verder overklokken. Hijloopt nu stabiel op 400/350 met standaard koeling, maar veel verder kom ik niet. Kan ik nu beter voor een geheugen overklok gaan en ramsinks kopen (als deze al veel effect hebben?!) of kan ik beter een arctic vga silencer kopen gaan voor een verdere core overklok?[/quote:a0fe765d8d]Voor een Zalman ZM80D-HP. :P

    MAar als ik voor jou keuze zou staan de Arctic VGA Silencer, omdat het overklokken van de core meer performance boost geeft. Maar ik weet natuurlijk niet hoeveel rek er nog in de hardware zit.
  • ik zou voor het overklokken van de core gaan.
    Meestal kun je de core met een betere koeler ongeveer 30-40 Mhz hoger krijgen. Het geheugen wil meestal met memsinks 5 tot 10 Mhz hoger dan zonder memsinks met overklokken en ik denk dat je dan met de core een hogere performance winst kun halen.

    je moet uiteraard wel geluk ermee hebben :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.