Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart past niet in PCI bus / monitor probleem

Anoniem
Comp-Freak
20 antwoorden
 • Hallo,

  Allereerst ben niet bekend met alle termen dus ga het proberen zo goed mogelijk te omschrijven:

  Ik heb een nieuwe computer waarbij mijn 17 inch scherm alleen op resolutie 800*600 wil, driver downloaden voor de monitor (Philips 107s) verhelpt mijn probleem niet (de monitor wordt ook niet weergegeven onder apparaatbeheer). Mijn gok is dan ook dat mijn videokaart niet functioneert. Deze videokaart is direct verbonden aan mijn moederbord en kan geen merk o.i.d. vinden (en kan dat ook niet achterhalen) waardoor het wat lastig wordt om hier (nieuwe) drivers voor te downloaden. Nu heb ik een nieuwe videokaart gekocht alleen deze past niet in het PCI slot omdat die te klein is, ik heb dus een videokaart nodig waarvan de aansluiting zo groot is als een geluidskaart, kan iemand mij vertellen welke videokaart ik dan zou moeten aanschaffen?

  Maar als iemand een idee heeft om mijn probleem zonder het aanschaffen van een nieuwe videokaart op te lossen zou ik natuurlijk ook super vinden!

  Vriendelijk bedankt alvast.

  Dirk
 • Kijk eens op de site van de fabrikant van je moederbord. Daar staan vast wel de stuurprogramma's voor de videokaart die je nu hebt..
  Geef anders ff het merk en type door, dan wil ik wel ff voor je kijken.

  [edit] heb je niet toevallig een AGP-kaart i.p.v een PCI gekocht?
 • [quote:14a5de964f="sdh"]Kijk eens op de site van de fabrikant van je moederbord. Daar staan vast wel de stuurprogramma's voor de videokaart die je nu hebt..
  Geef anders ff het merk en type door, dan wil ik wel ff voor je kijken.

  [edit] heb je niet toevallig een AGP-kaart i.p.v een PCI gekocht?[/quote:14a5de964f]


  Tja, het probleem is alleen dat ik nergens een fabrikant of typenummer kan vinden op dat hele moederbord. Het enige wat ik kan vinden is achterop de aansluiting waar de monitor in moet en daar staat Foxconn op maar wederom zonder typenummer o.i.d.
 • hmmm, daar kan ik idd niet zoveel mee nee. Hoe oud is de PC? en heb je de handleiding van je moederbord toevallig ook nog?
 • [quote:233d86bb3a="sdh"]hmmm, daar kan ik idd niet zoveel mee nee. Hoe oud is de PC? en heb je de handleiding van je moederbord toevallig ook nog?[/quote:233d86bb3a]


  PC is een paar maanden oud en via via gekregen en heb daar verder geen informatie bij gekregen, dus ook geen handleiding (sorry, ik weet dat dit dom is en het zo moeilijk is om een oplossing te vinden.)

  Ps. Wat is een AGP kaart? Ik heb ook geprobeerd de videokaart uit mijn oude computer in mijn nieuwe te plaatsen alleen ook dat lukt niet omdat de aansluiting voor het PCI slot van mijn oude computer een stuk verder naar achter zit dan bij mijn nieuwe computer. Ik zou deze wel kunnen plaatsen maar dan steekt deze een paar centimeter uit de achterkant.
 • AGP is in 1997 de nieuwe videokaarten standaard geworden en is een stuk sneller dan PCI.
  Heb je toevallig een (meestal bruin) slotje op je moederbord zitten? Dat is de AGP aansluiting. Moet je ff kijken of die videokaart daar in past..

  Suc6!
 • [quote:4b874fc953="watertoren"]Ik heb ook geprobeerd de videokaart uit mijn oude computer in mijn nieuwe te plaatsen alleen ook dat lukt niet omdat de aansluiting voor het PCI slot van mijn oude computer een stuk verder naar achter zit dan bij mijn nieuwe computer.[/quote:4b874fc953]
  En juist dat (bruine) verder naar achter (dus de naar de voorkant v/d kast) is het AGP slot. Logischerwijs past een AGP videokaart (bijna alle moderne kaarten) niet in een PCI slot (dus die witte dingen) en andersom.
 • [quote:44c012b8b4="Comp-Freak"][quote:44c012b8b4="watertoren"]Ik heb ook geprobeerd de videokaart uit mijn oude computer in mijn nieuwe te plaatsen alleen ook dat lukt niet omdat de aansluiting voor het PCI slot van mijn oude computer een stuk verder naar achter zit dan bij mijn nieuwe computer.[/quote:44c012b8b4]
  En juist dat (bruine) verder naar achter (dus de naar de voorkant v/d kast) is het AGP slot. Logischerwijs past een AGP videokaart (bijna alle moderne kaarten) niet in een PCI slot (dus die witte dingen) en andersom.[/quote:44c012b8b4]

  Er zit geen 'bruin' slotje in de kast alleen maar 3 PCI sloten (als dat die witte zijn) dus ik neem aan dat als ik er een nieuwe videokaart in wil/moet zetten dit dus een PCI videokaart moet zijn. Is dat correct?
 • Ja, dat is correct!
 • Klopt helemaal. Ik heb laatst nog een radeon 7000 pci gekocht. Werkt heel goed voor desktop gebruik. En kost maar 30 euro of zo.
 • [quote:34b7a1e009="Comp-Freak"]Klopt helemaal. Ik heb laatst nog een radeon 7000 pci gekocht. Werkt heel goed voor desktop gebruik. En kost maar 30 euro of zo.[/quote:34b7a1e009]

  Ga ik dat proberen!
  Je hoort me vanzelf wanneer 't niet werkt ;)

  Bedankt voor alle hulp!
 • Your'e welcome! :D
 • Ik bedacht me net nog wat.

  Zoals ik al zei heb ik ook de videokaart in mijn oude computer bekeken, deze zit ook in een wit slot, dus ik neem aan dat dit dan ook een PCI videokaart is. Echter, dit slot staat een paar centimeter meer naar achteren dan de andere witte sloten en dat was dan ook de reden dat ik deze niet in mijn nieuwe computer kon plaatsen omdat het (witte) slot te dicht tegen de uitgang aanstaat.

  Dus mijn vraag is eigenlijk, als ik de radeon 7000 pci koop gaat die dan passen?
 • Moet gewoon goed gaan hoor. :D PCI is PCI. Het zal wel raar zijn als het niet past… :-?
 • [quote:55a18facc0="sdh"]Moet gewoon goed gaan hoor. :D PCI is PCI. Het zal wel raar zijn als het niet past… :-?[/quote:55a18facc0]

  Okay ga ik het er op wagen ;)

  Bedankt!
 • En als er toch iets niet lukt kun je hem natuurlijk ook altijd nog terug naar de winkel brengen…
  iig succes ermee! :wink:
 • let wel op dat niet alle radeon 7000's pci versies zijn!
  er zijn overigens nog wel meer pci kaarten verkrijgbaar waar onder de GeForce 4 mx
 • [quote:414b2cbf6e="computer_nerdo"] er zijn overigens nog wel meer pci kaarten verkrijgbaar waar onder de GeForce 4 mx[/quote:414b2cbf6e]Klopt, maar die zijn ook meteen weer een stuk duurder.. En presteren niet veel beter, omdat PCI eigenlijk toch te sloom is voor moderne kaarten.. :wink:
 • Ik kan zelf dus de Sapphire Radeon 7000 PCI aanraden. Is absoluut geen 3d monster (kan zelfs tuxracer niet goed draaien :wink: ) maar werkt wel fijn voor office en internet. Ook de tv out is een leuke extra net als de dvi. (voor als je een TFT hebt)
 • Idd, en 30 euri is niet veel voor een PCI-kaartje…

  [off topic] wat is tuxracer voor een game Comp-Freak?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.