Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

EIZO?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Eizo 17" LCD FlexScan L557-K TCO-99 Monitor, Zwart

  Ik ben van plan om een nieuwe monitor te kopen (en mischien wel 2!) en deze lijkt me wel wat, maar ik ben niet bekend met het merk EIZO. Is dit een kwalitatief goed merk?

  Ik heb hem bij Komplett goedkoop gezien, maar kennen jullie dit bedrijf? Is het een beetje betrouwbaar, want de prijs ziet er wel goed uit :D

  http://www.komplett.nl/k/ki.asp?sku=119068
 • EIZO was vroeger een toonaangevende monitorbouwer in de grafische wereld, maar dat waren CRT monitoren. Waar ga je die monitor voor gebruiken? Er zijn goedkopere zwarte 17" monitoren te vinden van goede kwaliteit…

  Komplett staat bekend als een grote Europese webshop:
  http://www.tweakers.net/shopsurvey/5218
 • Ik typ dit berichtje terwijl ik op mijn 17" Eizo FlexScan L557 kijk. Is 1 van de standaard beeldschermen op mijn werk.
  Perfect schermpje, kan niet klagen. Weet alleen niet hoe deze zich met gamen volhoudt. Maar zover ik kan zien heeft deze weinig tot geen last van 'ghosting'
 • Eizo's schijnen toch bijzonder slecht te zijn qua gaming, maar ik heb het niet kunnen testen :)
 • Nou, ik heb net eens eventjes op de site van Eizo gekeken en de specificaties opgezocht:

  Specificaties:
  Zichtbare diagonaal 43 cm (17")
  Beeldpuntgrootte 0.264 mm x 0.264 mm
  Resolutie 1280 x 1024
  Kijkhoeken 170°
  Max. helderheid min. 250 cd/m²
  Max. Contrast 500:1
  Hoogte verstelbaarheid 5 cm
  Reactietijd 25 ms
  Normen TCO'03,

  Met andere woorden: Dit is best een goeie monitor, maar totaal niet geschikt voor gamen want de reactietijd is 25 milliseconde en dit is veel te traag. Een goede gamemonitor heeft een reactietijd van hoogstens 14 m.sec. Eizo is verder wel een betrouwbaar merk hoor, ik citeer de website:

  Wereldpremière:
  EIZO biedt 5 jaar on-site garantie op LCD monitoren vanaf 17 inch!
  Het high-end monitormerk EIZO biedt vanaf 1 oktober 2003 een uniek en vooruitstrevend serviceconcept, waarmee nieuwe standaarden met betrekking tot investeringszekerheid gezet zullen worden.

 • Eizo is een zeer goed merk. Maar omdat het jouw om gamen gaat is het een beter idee te gaan voor een monitor met een lage responsetijd. De laagste van dit moment is 12 ms, die behaalt wordt door een Benq monitor. Deze is 17 inch ( :) TFT :) ) en heeft een prijs van ongeveer 600 euro. Duur maar dan heb je ook wat. Even Off-tpic, maar ik heb ook zo'n EIZO L-557 maar die is dan wit. Erg goed scherm.

  Oh ja,
  controleer in de winkel of de monitor kapotte pixels heeft. Dat kun je doen met Nokia displaytest of zoiets. (Gewoon even zoeken in google) zet het op diskette en vraag daar of ze het even op dat scherm draaien
 • laten we topics gaan kicken……
 • Ook populair is de Samsung 172X 17", eveneens met 12ms responstijd.
  http://www.tweakers.net/pricewatch/63352

  [img:1c3f613c64]http://shop.sallandautomatisering.nl/files/904.gif[/img:1c3f613c64]

  En dat testprogje heet trouwens Nokia Monitor Test (dat googlet wat makkelijker) :wink:
 • Ik ben zeer tevreden over mijn BenQ FP 767-12 (12 ms reactietijd). In de Computertotaal was hij ook goed uit de test gekomen. Lekker grote kijkhoeken, goede kleuren en ook lekker om te gamen 8).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.