Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ga ik erop vooruit met een nieuwe videokaart op een oude PC

Anoniem
jwspruyt
8 antwoorden
 • Hallo.
  Ik heb een Pentium III 600 Mhz op een Abit BE6-II moederbord. De videokaart is een Asus TNT2. Nu wil ik een andere videokaart met een video-in ingang. Ik heb de Asus V 9520 VideoSuite op het oog, met een FX 5200 chip erop. Die kost ong. € 120,-, wat ik nog net een redelijke prijs vind. Maar afgezien van die video-ingang vraag ik mij af, of mijn pc er beter van wordt om de videokaart te vernieuwen. Wat vinden jullie ervan?
 • ik zou het niet doen, want je schiet er niks mee op je pc kan het nooit bijbenen van je videokaart. en die videokaart is wel duur op andere plekken is ie wel goedkoper
 • Je zult er afhankelijk van de toepassing/het spel in kwestie in ieder geval iets van merken, maar echt supersnel zal je pc niet worden.
  Daar is je cpu zelf gewoon te traag voor …

  Wellicht dat het verstandiger is om door te sparen voor een volledig nieuwe pc ipv relatief veel geld uit te geven aan zo'n kleine upgrade ?
 • Bedankt voor jullie antwoorden. Maar het is mij vooral dus te doen om die video-in ingang om mijn analoge videofilms om te zetten. Mag ik wel verwachten dat mijn pc het goed doet met die video-kaart, zonder problemen?
 • Oei :-? Als je analoge video wil bewerken met een Pentium 3 600 mag je we rekening houden met vele uurtjes bewerkingstijd! Hoe wil je dit doen? Met de ViVo chip op de kaart? Dan heb je wel een behoorlijke harde schijf nodig en ook een lekkere smak geheugen. Zo'n video moet namelijk gecomprimeerd worden en dat kost erg veel processorkracht. Het kan natuurlijk wel, maar het zal wel een paar uurtjes gaan duren.

  Verder is de kaart die je op het oog hebt wel in orde hoor, hij is inderdaad wel wat aan de prijzige kant, maar als er een ViVo chip op zit zijn ze ook wat duurder. In games zul je best wel wat verbetering merken maar inderdaad is zoals al gezegd de systeemprocessor wel een klein beetje een bottleneck. Groetjes Jan Willem
 • Klopt, videobewerken is bijna niet te doen met een p3. Nadeel is ook dat je p3 met sdram werkt, wat bij videobewerken niet fijn is. Ook kan je moederbord waarschijnlijk niet goed overweg met grote hardeschijven die je nodig hebt. (160Gb+)
 • waarom niet een videobewerkingskaartje dan?
  die zijn daarin een stuk beter en nemen de rekenkracht van je processor over als ik het goed heb.
  ik zou zeggen kijken even bij pricewatch op tweakers en kijk wat er aan kaartjes beschikbaar is en tegen welke prijs.

  Is denk een betere optie als een nieuwe videokaart
 • Als ik het goed begrijp wil je mbv ViVo analoge films ´capturen´ op je pc? In dat geval hoop ik dat die PIII 600 snel genoeg is om dat bij te benen.

  Ik ben het eens met arjant2, wellicht is een videobewerkingskaartje een betere optie, dit is echter wel een redelijk prijzig alternatief…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.